Housewarming - Indflytterfest

Housewarming – Sådan holder du den perfekte indflytterfest

Når man flytter til ny bolig, hvad enten det er lejlighed eller hus, kan du overveje at holde en indflytterfest eller housewarming, som det også kaldes. Især hvis dit slæng har hjulpet til med at flytte, er det god stil at anerkende deres arbejde ved at holde et større eller mindre komsammen. Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe planlægningen an, kan du finde råd, tips og vejledning i denne artikel.

1. Sørg for at få styr på det praktiske

Om din housewarming bliver en succes eller ej, afhænger i høj grad af din planlægning. Jo mere du har styr på inden indflytterfesten, des mere kan du slappe af undervejs og nyde det hyggelige selskab. 

Først og fremmest bør du gøre dig lidt tanker om budgettet for dagen. Du behøver ikke nødvendigvis sidde og taste ind tal ind i et regneark, men hvis du har en overordnet idé om prislejet for din housewarming, er det nemmere at planlægge mad, underholdning, drinks osv. 

Få lavet en gæsteliste og sendt invitationer ud til de venner, som skal være med til at indvie dit nye hjem. En invitation på Messenger, SMS, Snap eller hvad du foretrækker, kan være fint – det er op til dig at vurdere, hvor formelt gildet skal være. 

Inden du sender invitationer ud, kan du overveje, om der skal vedhæftes en ønskeseddel med ideer til en indflyttergave.

2. Planlæg menuen

Du behøver ikke nødvendigvis diske op med en lækker 3-retters til dine gæster. Faktisk er der ikke noget krav om, at der overhovedet skal være mad til housewarming. Hvis du inviterer dine gæster til efter spisetid, vil de fleste sørge for at få spist hjemmefra. Inviterer du gæsterne til om eftermiddagen, vil dine gæster med sikkerhed blive sultne i løbet af aftenen, og så er det din opgave som vært, at have mad klar. 

En lækker og nem ret, som du nemt kan lave meget af, er lasagne. Du finder vores opskrift på lækker og cremet lasagne her.

Der er ingen skam I at bestille mad udefra, hvis du ikke er nogen Jaime Oliver i et køkken. Pizza, kebab eller måske endda buffet du selv henter, kan være super fint!

Selvom du kan slippe afsted med at springe maden over, er der ingen vej udenom drikkevarer – gerne massevis af dem. Sørg for at købe rigeligt med øl, vin og eventuelt cider. Du kan også overveje at lave drinks til dine gæster. Prøv fx vores opskrift på syrlige Whiskey Sour.

3. Planlæg underholdning

Hele aftenen kan formentlig ikke gå med mad og drinks, så hvis din indflytterfest skal blive en succes og blive en dag, som folk husker, bør du sørge for noget sjovt, som I kan foretage jer i løbet af dagen/aftenen/natten. 

Ligesom du kan vælge at hente mad udefra, kan underholdningen også bestilles ude af huset. En komiker, en stripper, en ballonklovn eller hvad end du måtte finde sjovt, kan bestilles, så der er noget at se på og lade sig underholde af.

Alternativt kan du selv planlægge en række lege, quizzer, udfordringer eller lignende. Denne løsning er helt gratis, men kræver naturligvis lidt kreativitet, tid og forberedelse. Skal I være fulde, kan legene involvere alkohol. En Ølympiade, Beer Pong eller andre druklege fungerer stort set altid i det rette selskab. 

Scroll to Top