Verdens 10 højeste bjerge

En rigtig drengerøv elsker et godt adrenalin-kick, og et sådant kick kan du få ved at bestige et voldsomt, frygtindgydende bjerg. Men hvilke bjerge er egentlig de største klepperter? Det kigger vi nærmere på lidt længere nede i denne artikel. 

Mange drengerøve tiltrækkes af tanken om at bestige enorme bjerge, hvilket vi tror skyldes flere forskellige ting.

Dels vil det – at bestige et enormt bjerg,  der gennem tidens løb har gjort krav på adskillige menneskeliv – uden tvivl være en selvrealiserende oplevelse for mange, men derudover tiltrækkes mange formentlig også af naturoplevelsen i sig selv. At bestige et bjerg vil nemlig i mange tilfælde være slik for synssansen og byde på visuelle indtryk, man ikke kan få andre steder.

Sidst, men ikke mindst er vi også ret så sikre på, at mange mænd værdsætter den tiltagende ro, der strømmer ind over dem og deres omgivelser, desto tættere de kommer på bjergets top. I så høje luftlag er der ingen kærester eller koner, der plaprer op om madpakker eller andet kedeligt hverdagsgøgl – her er kun Moder Jords rolige hvisken. 

Fra bjerg til bjerg må der siges at være stor forskel på graden af farlighed og besværlighed. 

Typiske vind- og vejrforhold i området spiller naturligvis en stor rolle på, hvor farligt og besværligt et bjerg er at bestige. Det samme gør bjergets form. Derudover er bjergets højde på ingen måde ligegyldigt heller. 

Skal man bestige meget høje bjerge, skal man nemlig forberede sig på, at iltniveauet bliver lavere og lavere under bestigningen. 

Herunder har vi samlet en rangeret oversigt over verdens 10 højeste bjerge. Bestiger du bare et af disse, har du i den grad vores respekt!

Verdens 10 højeste bjerge

1) Mount Everest
– Højde:  8.848 m. 
– Lokation:  Grænsen mellem Nepal og Kina.

2) K2
– Højde:  8.611 m
– Lokation: Grænsen mellem Pakistan/Kina

3) Kangchenjunga 
– Højde:  8.586 m.
– Lokation: Grænsen mellem Nepal/Indien

4) Lhotse
Højde:  8.516 m.
– Lokation: Nepal

5) Makalu
Højde: 8.462 meter 
– Lokation: Nepal

6) Cho Oyu  
– Højde:  8.201 m.
– Lokation:  Nepal

7) Dhaulagiri 
– Højde:
 8.167 m.
– Lokation:  Nepal

8) Manaslu
– Højde:
 8.156 m.
– Lokation:  Nepal

9) Nanga Parbat
– Højde: 
8.125 m.
– Lokation: Pakistan

10) Annapurna
Højde: 8.091 m. 
– Lokation:  Nepal

Mindre kan også gøre det

Hvis du ikke nødvendigvis er begejstret for højder, betyder det ikke, at du skal snyde dig selv for et godt adrenalin-kick. Et sådant kan du nemlig få på mange andre måder end at bestige et stort bjerg.

Hos oplevelsesgaver.net finder du mange fede oplevelser til drengerøven, og vi gætter på, at en stor del af disse vil kunne vække adrenalinen i din krop.

Scroll to Top