Gode godnatsange til den lille

I disse ligestillingstider kommer man som far ikke udenom at skulle jamre en godnatsang eller to for sit barn, når det skal sove. Kniber det lidt med teksten og/eller sangstemmen, får du her i artiklen lidt hjælp til at overkomme godnatsangsritualet.

Da vi – os på redaktionen – var små, var det altid muttis fløjlsbløde stemme, der leverede godnatsangen. Siden den tid, hvor vi blot var purke, er der dog løbet meget vej gennem ligestillingsåen, og i nutidens Danmark slipper far ikke udenom at tage basstemmen i brug til en solid vuggevise i ny og næ.

Personligt er jeg ingen gudsbenådet sanger, og da jeg elsker mine børn rigtig højt, vil jeg gerne undgå at udsætte dem for mit jammerlige sangtalent inden sengetid. Der er jo ingen grund til at lokke mareridtene frem, vel?

Derfor allierer jeg mig typisk med min gode ven YouTube, når jeg får ansvar for godnatsangen. 

YouTube er nemlig et skatkammer af godnatsange, og når jeg har vundet en sang herinde og trykket play, kan jeg nøjes med at levere andenstemme som kor, hvilket passer mig meget bedre end at skulle varetage jobbet som forsanger.

Hvis du kan spejle dig i mig, når det kommer til godnatsange, vil du uden tvivl sætte pris på videoerne herunder. 

Her får du nemlig de 8 godnatsange, som mine børn elsker allermest. 

Solen er så rød mor

Blops Godnatsang

Puff den magiske drage

Elefantens vuggevise

Under stjernerne på himlen

You Are My Sunshine

Lad Det Ske

En lærke letted, og tusind fulgte

En god seng er også vigtigt!

En godnatsang er et godt overgangsritual til søvnen for et barn. Uden tvivl. Godnatsengen sikrer dog ikke alene en god omgang nattesøvn. 

En god seng er også vigtig i den forbindelse, og en sådan kan du finde hos Cupio.dk, hvis du ikke allerede har styr på den del.

Scroll to Top