Udstyr til dit home gym

Træningsudstyr du ikke kan undvære i dit home gym

Det kan måske virke dyrt, at skulle indrette sit eget træningslokale med træningsudstyr, men hvis alternativet er et fitnessmedlemsskab, kan det måske alligevel betale sig. Et medlemsskab i et center er en løbende udgift, imens du kun skal betale én gang for udstyr til dit eget træningslokale. 

Uanset om du allerede har et træningslokale derhjemme, eller måske overveje at få et, kan du finde inspiration og få hjælp til, hvad du bestemt ikke bør undvære. 

Håndvægte

Vi starter med det, i vores øjne, absolut vigtigste til dit home gym. Hvis du træner for at få en mere tonet og muskuløs krop, er der ingen vej udenom håndvægte. For selv et relativt beskedent beløb, kan du erhverve dig et fint sæt håndvægte, som du kan benytte til et utal at styrkeøvelser. 

Vælger du en håndvægt, hvor der kan sættes flere skiver på, kan du tilmed tilpasse vægten til de specifikke øvelser og så behøver du nærmest ikke andet udstyr.

Med håndvægte kan du blandt andet udføre følgende øvelser:

  • Biceps curl
  • Bænkpres
  • Skulderpres
  • Rows
  • Dødløft
  • Lunges
  • Squats 
  • Og mange, mange flere…

En cardio-maskine

Særligt dem, som primært træner for at få større muskler, har en tendens til at springe konditionstræning over. Det er dog en fejl, for cardio er godt og sundt for kroppen. Cardio er i særdeleshed effektivt, hvis du vil øge forbrændingen af fedt på kroppen, så musklerne fremstår mere markerede.

Der findes forskellige maskiner, som du kan vælge at slæbe med ind i dit træningscenter derhjemme. En motionscykel, et løbebånd eller måske en crosstrainer er gode valg. Du kan dog også vælge at spare pengene og i stedet løbe, svømme eller cykle i naturen. 

En træningsbænk

Som vi allerede har nævnt, gør håndvægte det muligt at foretage et væld af øvelser. Vil du have adgang til endnu flere, kan du dog med fordel investere i en træningsbænk, så du ikke skal bænkpresse i sofaen i dagligstuen. 

Træningsbænke kommer i flere størrelser og prisklasser, ligesom nogle har justerbare ryglæn og sæder og andre blot er flade.

En træningsmåtte

Du kan sagtens lave mavebøjninger direkte på gulvet, men vil du undgå ondt i ryggen og eventuelle skader, gør du klogt i at investere i en træningsmåtte. Det giver sig selv, at træningen bliver mere behagelig, når der kommer et blødt lag mellem din krop og gulvet. En træningsmåtte koster ikke alverden, men kan gøre en stor forskel på fornøjelsen ved træningen, hvorfor vi ikke tøver med at anbefale, at du får anskaffet dig en til dit home gym. 

Scroll to Top