Hvornår kan man få motorcykelkørekort?

Det er altså ikke kun kvinderne, der kan lide noget stort mellem benene… Også mange af os mænd sætter pris på det. I hvert fald, hvis det har 2 hjul og mange hestekræfter. Men hvornår må man egentlig få sig et motorcykel kørekort? Det spørgsmål belyser vi i artiklen her.

Der findes i dag 3 forskellige typer motorcykelkørekort, og der stilles forskellige alderskrav til de enkelte kort. Det er derfor umuligt at svare entydigt på, hvor gammel man skal være for at tage motorcykelkort. Det afhænger nemlig af, hvilket motorcykelkørekort man ønsker. Som udgangspunkt vil du dog kunne begynde at tage dit allerførste motorcykelkort 3 måneder, inden du fylder 18 år. 

Lad os kigge nærmere på de 3 forskellige typer kort.

Kategori A1 – motorcykelkørekort til en lille motorcykel

Kategori A1 er den type kørekort, som flest kan få. 

Med et A1-motorcykelkørekort får du ret til at køre to forskellige typer motorcykler. Disse er følgende:

  • En 2-hjulet motorcykel (kan være med eller uden sidevogn), hvor motoreffekten maksimalt er 11 kW, og slagvolumen maksimalt 125 cm3. Maskinen må derudover ikke have en køreklar vægt på mere end 0,1 kW/kg
  • En 3-hjulet motorcykel eller bil med en motoreffekt, der ikke overstiger 15 kW.

Foruden ovenstående maskiner giver kortet dig ret til at køre knallert – både de store og små – samt quaricykel.

A1-kortet kan du få allerede som 18-årig, og faktisk kan du begynde at tage det allerede 3 måneder inden din 18-års fødselsdag. 

Kategori A2 – motorcykelkort til en mellemstor motorcykel

Hvis du ønsker tilladelse til at køre en mellemstor motorcykel, skal du tage motorcykelkørekortet, der bærer navnet A2.

Med dette kort får du nemlig – foruden de motorcykler, som A1 giver adgang til – lov til at køre motorcykler, der imødekommer denne definition:

  • En 2-hjulet motorcykel med en motoreffekt, der ikke overstiger 35 kW. Ligeledes må cyklens forhold mellem effekt og køreklar vægt ikke overstige 0,2 kW/kg.

A2 kan erhverves som 20-årig. Dog gælder der visse undtagelser, så kortet faktisk kan erhverves som 18-årig for nogle.

Kategori A – motorcykelkørekort til stor motorcykel

Kategori A-kortet giver adgang til alle de motorcykler, som vi indtil nu har præsenteret dig for, samt en række yderligere. Med dette kort får du nemlig lov till at køre på samtlige 2-hjulede motorcykler.

Du vil kunne erhverve dig A-motorcykelkortet senest som 24-årig. Opfylder du en række betingelser, vil du kunne opnå det allerede som 20-22-årig.

Scroll to Top