Sådan planlægger du en romantiske rejse for kæreste til spotpris

3 tips til en BILLIG romantisk kæresteferie

En feries kvalitet afhænger ikke nødvendigvis af dens budget. Faktisk kan man planlægge sit livs ferie til spotpris, hvis bare man er kreativ og har hjælpsomme folk i netværket. I artiklen her kommer vi med 3 skarpe råd til, hvad du kan og bør overveje, hvis du ønsker at komme på en billig, romantisk ferie. 

Det er de færreste mennesker, der ikke bryder sig om at være på ferie. Der nemlig bare noget afstressende og magisk ved at komme væk fra hverdagens trummerum.

Selvom alle mennesker holder af at tage på ferie, kan der være stor forskel på præferencer inden for dette område. Nogle elsker hotelferier i storbyer, mens andre er til det rustikke liv langt væk fra civilisationen. 

Uanset om du er til det ene eller andet, vil du faktisk – hvis du er lidt kreativ og gør dit forarbejde – kunne planlægge en perfekt kæresteferie til spotpris. 

Det gætter vi på, at du synes, lyder attraktivt. Mange af os danskere elsker nemlig at spare penge, og ligeledes er der rigtig mange danskere, for hvem økonomien er lidt stram. Se bare på de kære studerende, som ofte vender og drejer hver og en krone hver eneste måned. 

Hvis dit månedlige budget ikke er det største, men din lyst til en lækker ferie er enormt høj, skal du bare pudse læsebrillerne og fortsætte det, som du har gang i. 

Nedenfor kommer vi nemlig med tre skarpe råd til, hvordan du kan holde omkostningerne for en romantiske kæresteferie nede i et leje, hvor selv de fattigste studerende kan være med. 

Brug dit netværk

Hvis du er åben for forskellige destinationer, så brug dit netværk, når du skal planlægge ferie! 

Det kan nemlig sagtens være, at du i dit netværk har en eller flere, som til ganske få penge – eller måske helt gratis – vil kunne låne dig et sommerhus, en feriebolig eller lignende. 

For mange mennesker er det vigtigste ved en ferie egentlig bare at komme lidt væk fra dagligdagen. Derfor betyder det ikke så meget, om destinationen hedder Mallorca eller Thy.

Hvis dette beskriver dig og din kæreste, så hiv fat i folk i dit netværk med henblik på at høre, om de har mulighed for at udlåne et sommerhus eller lignende. 

Hvis den er helt galt med økonomien, behøver betalingen ikke nødvendigvis at involvere penge. Måske du i stedet vil kunne afregne i tjenester.

Ydermere vil en mulighed være at bytte lejlighed med andre. Dette fænomen er endnu ikke så udbredt i Danmark, men der findes lande, hvor det praktiseres af en stor del af befolkingen, så det skal nok komme til vores lille andedam også. 

Måske tænker du, at der er en del steder i Danmark, som ikke emmer af romantik, og at du derfor ikke ønsker at låne et sommerhus et tilfældigt sted i Danmark, da du dermed risikerer at ende i et totalt uromantisk miljø, men der tager du fejl! 

Det handler ganske enkelt om at se potentialet og selv gøre en indsats for at lokke romantikken frem. Med romantiske gestusser vil du kunne præge ethvert miljø i en romantisk retning. Gestusserne kunne blandt vedrøre, at du medbringer røde roser, laver romantiske middage og så videre. Vær kreativ! Der er så meget, der kan gøres. 

Besøg et land med lave leveomkostninger 

Hvis ferien skal foregå uden for Danmarks landegrænser, så vælg destinationen med omhu. Siden du er endt på denne artikel, ved vi, at du har to særlige ønsker til destinationen; dels skal den være romantisk, og derudover skal leveomkostningerne i og omkring den være fornuftige. 

Lad os i den sammenhæng foreslå at turen går til Østeuropa, eksempelvis Tjekkiet, Slovakiet eller Ungarn. 

Vi medgiver, at der findes decideret ucharmerende byer i disse lande, hvor ekkoet fra Sovjetunionens styre stadigvæk giver kraftig genlyd. Byer, hvor grå betonbyggerier hærger synssansen, og forbrændingsos duftsansen. De byer skal du naturligvis gå langt udenom! 

Det vil dog være forkert at generalisere og sige, at alle områder i Østeuropa ser ens ud, for det er dæleme ikke tilfældet. Der findes nemlig en masse fantastiske områder, som leverer varen, hvad angår stemning og æstetik. Hyggelige byer med masser af romantisk ånd omkranset af bjertagende naturområder, hvor man virkelig mærker Moder Jord ånde. 

Et par Google-søgninger med velvalgte ord vil hurtigt kunne fortælle dig, hvilke områder i de førnævnte lande der kunne være oplagte for dig. Hvis du ikke orker at Google, vil vi anbefale landenes hovedstæder – særligt Budapest vil være et godt valg, da den i vores øjne er en af Europas smukkeste byer.

Alle lande har den store fordel, at leveomkostningerne er meget lave. Derfor vil du og din kæreste formentlig kunne leve som konger selv med et beskedent budget.

Overvej, hvordan transporten bliver så billig som mulig

Hvis den destination, du vælger, befinder sig ret langt væk fra Danmark, skal du virkelig overveje transportdelen, for ellers kan denne del blive en dyr post. 

Hvis du vælger en destination, hvor den eneste mulighed er at flyve, så bestil dine billetter i god tid! Tjek portaler som Momondo og lignende for at få så billige billetter som overhovedet muligt.

Hvis du vælger en destination, hvor fly ikke er et krav, har I forskellige muligheder. Den billigste vedrører at blaffe. 

At blaffe kan uden tvivl virke grænseoverskridende, men husk på, at I er to, og at I på denne måde stensikkert får en masse mindeværdige oplevelser med transportdelen, noget, som ellers plejer at gå hurtigt i glemmebogen.

En anden mulighed er tog. Også her anbefaler vi, at I er ude i så god tid som overhovedet muligt. Jo længere tid I venter med at købe billetter, desto dyrere risikerer I nemlig, at de bliver.

Scroll to Top