Skal en autostol vende fremad eller bagud?

Skal en autostol vende fremad eller bagud?

Bør en autostol vende fremad eller bagud? Dette spørgsmål forsøger vi at besvare i artiklen her.

Hvis du er interesseret i spørgsmålet omkring, hvorvidt en autostol bør vende fremad eller bagud, skyldes det formentlig, at du befinder dig i den lykkelige situation, at du for ganske nylig blev forælder, hvis dette er tilfældet, vil vi gerne indlede artiklen med et stort tillykke!

Og nu til spørgsmålet…

Fremad eller bagud?

Som udgangspunkt anbefaler vi dig at investere i en bagudvendt autostol, da et barn i en sådan har mindre risiko for skader på nakke og hals, hvis I skulle være så uheldige at blive impliceret i et trafikuheld..

Adskillige tests viser nemlig, at en bagudvendt autostol er den mest sikre ved sammenstød.

Ikke alle køber den sikreste autostol

Når rigtig mange – trods ovenstående – vælger at investere i en fremadvendt autostol, skyldes det formentlig flere ting.

Dels skyldes det, at mange ikke er klar over, at en bagudvendt er den sikreste løsning.

Derudover skyldes det sandsynligvis, at en bagudvendt autostol kræver mere plads, hvilket betyder, at hvis du ejer en relativt lille bil, er det slet ikke sikkert, at det overhovedet vil være muligt for dig at installere en bagudvendt autostol i denne.

En yderligere årsag til, at rigtig mange går med en fremadvendt autostol frem for en bagudvendt, er prisen. 

Som regel er fremadvendte autostole nemlig markant billigere, end bagudvendte autostole er, og som du nok er klar over, er der rigeligt med ting at bruge penge på som nybagt forælder. 

Brug for yderligere rådgivning?

Hvis du har behov for yderligere rådgivning angående autostole, anbefaler vi, at du besøger autostol.dk

Dette site kan nemlig anses som en decideret bibel inden for autostole, og herinde vil du – udover en masse nyttig viden – kunne se, hvilke autostole der klarer sig bedst i tests. 

Scroll to Top