Hvor tidligt kan man tage en graviditetstest?

Hvor tidligt kan man tage en graviditetstest?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du ønsker svar på, hvor tidligt man kan tage en graviditetstest. 

Måske prøver du og kæresten/konen at blive gravide, og måden, hvorpå I kan få indsigt i, hvorvidt dette lykkes, er via en graviditetstests. Eller uhørt meget tålmodighed og fokus på mavsen.

Det kan dog også være, at du er endt i et One Night Stand i en brandert, hvor både du og din sexpartner var alt for fulde og liderlige til at tænke på beskyttelse. Derfor sidder I begge nu med sved på panden og frygter en graviditet.

Uanset hvad årsagen måtte være til, at du ønsker svar på, hvornår det er muligt at tage en graviditetstest, så skal vi nok levere, hvad du søger.

Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Det vil være muligt at tage en graviditetstest, når der gået minimum en uge, fra kvinden har haft ægløsning. Det anbefales dog, at man venter lidt længere.

Helt præcist anbefales det, at testen først bliver taget to uger efter ægløsning, altså på det tidspunkt, hvor menstruationen typisk vil komme.

Hvad så, hvis man ikke kender ægløsningstidspunktet?

Hvis hverken du eller den kvinde, der muligvis er gravid, kender ægløsningstidspunktet, er reglen, at der kan tages en graviditetstest tre uger efter jeres ubeskyttede samleje.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide endnu mere om graviditetstests og have et overblik over de bedste på markedet, så anbefaler vi, at du besøger graviditetstesten.dk

Dette site er nemlig en decideret bibel, når det kommer til graviditetstest. Udover graviditetstests vil du også kunne finde informationer om blandt andet ægløsningstests og sædkvalitetstests på sitet.

Scroll to Top