Er astrologi videnskab?

Er astrologi videnskab?

Er astrologi anerkendt videnskab? Det kigger vi nærmere på i artiklen her. 

Hvis artiklen her var skrevet, dengang hvor Tycho Brahe levede, havde svaret på spørgsmålet omkring, hvorvidt astrologi bør anses som videnskab, været ja. 

I gamle dage var astrologi nemlig en videnskabelig disciplin, og blandt andet omtalte Tycho Brahe lagde horoskoper på baggrund af stjernerne uden den mindste form for ironisk distance. 

Havde Tycho Brahe levet i dag, havde han næppe gjort det samme, da astrologi for længst er blevet afvist som værende videnskab, og i det kommende afsnit nuancerer vi hvorfor.

Hvorfor er astrologi ikke videnskab?

Der er lavet en del studier af astropologers horoskoper og forudsigelser, hvor et af de mest anerkendte blev udgivet i 1985 i det videnskabelige tidsskrift Nature. 

I dette studie blev det konkluderet – ligesom andre studier med samme fokusområde – at astrologi svarer til gætværk.

Kort om studiet

Studiet foregik på følgende måde:

Forskerne fik en gruppe forsøgspersoner til at lave en videnskabeligt anerkendt personlighedstest, mens et panel af astrologer fik udleveret forsøgspersonernes fødselstidspunkter og med afsæt heri kreerede fødselshoroskoper for samtlige forsøgspersoner.

Efterfølgende fik astrologerne til at opgave at matche de enkelte horoskoper med de rigtige personlighedstests, hvilket mildt sagt ikke gik synderligt godt.

Astrologerne ramte nemlig forkert så mange gange, at folk, der blot gættede, vil ramme lige så ofte rigtigt.

Trodser du videnskaben?

Hvis du trodser videnskaben og – trods de mange videnskabelige beviser for det modsatte – anser astrologi som værende et felt, der rummer en masse sandhed, kan du finde horoskoper for dig selv på horoskoper.net

Scroll to Top