Sådan finder du den perfekte hundekurv

Selvom din firbenede ven måske er din bedste ven, er det ikke sikkert, du ønsker at have den som sovemakker i din seng. Hvis din hund i forvejen har en hundekurv, men hellere vil sove i din seng, er det måske, fordi du ikke har fundet den rette hundekurv. 

Din hund kan desværre ikke svare dig på, hvad den synes er den perfekte hundekurv. Der er dog nogle grundlæggende ting, du kan have med i dine overvejelser, når du skal købe en ny kurv. Derfor præsenteres her tre tips til at finde den ideelle hundekurv.

Kend din hunds størrelse og sovestil

Før du begiver dig på jagt efter den helt rette hundeseng, er det vigtigt at have din hunds størrelse og sovestil med i baghovedet. For størrelsen af hundekurven skal selvfølgelig passe til størrelsen på din hund. Det er også vigtigt at have med i dine overvejelser, hvordan din hund sover. 

Bruger din hund eksempelvis meget plads og vender samt drejer sig, er det ideelt at finde en hundekurv, der har bløde kanter. Ligger den helt stille og krøllet sammen, vil en hundekurv med en høj kant eller en huleagtig form være mere passende. Du kan med fordel måle din hund, når den sover, så er du sikker på, at målene på hundekurven er tilpasset din hund.

Vælg materialer af høj kvalitet  

Kvaliteten af materialerne, der er brugt i hundekurven, er afgørende for hundens komfort og kurvens holdbarhed. Vælg derfor en hundekurv med slidstærke og rengørelige materialer, så holder den i længere tid. 

Det kan eksempelvis være materialer som bomuld, linned eller syntetiske stoffer, da de både er behagelige for din hund og lette at vedligeholde. Undgå at købe en hundekurv med løse genstande på, da din hund kan risikere at bide genstandene i stykker og sluge en eller flere af disse.

Tænk på placeringen af hundekurven og stilen

Ved at placere hundekurven et sted, din hund godt kan lide at være, vil den helt sikkert være mere tilbøjelig til at bruge kurven. Du kan eventuelt stille den ved siden af din seng om natten. Du kan også flytte rundt på hundekurven og placere den i de rum, du opholder dig i, så din hund forbinder hundekurven med noget rart, nemlig dig.

Hundekurve kommer i mange stilarter, gå derfor efter en, der passer til lige netop din boligstil og indretning. For selvom hundekurven er tænkt til den firbenede, gør det jo ikke noget, at den også er en fryd for øjet. Der findes mange stilfulde hundekurve på markedet, og de kommer i et i utal af farver, så der er helt sikkert en, der passer til din personlige stil.

Vi ønsker dig og din hund god jagt!

Scroll to Top