Rejse med gutterne? Derfor bør du overveje en rejseforsikring

Når man planlægger en rigtig drengerøvstur til udlandet med gutterne, er en rejseforsikring sjældent noget, som får mange tanker med på vejen – hvis overhovedet nogen. Der kan dog være god grund til at tegne en rejseforsikring, så du er sikret, hvis uheldet er ude på din udlandsrejse. I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor en rejseforsikring er en god idé.

Hvis du er en smule fornuftig, har du sikkert som minimum en ulykkesforsikring, så du er dækket, hvis du kommer alvorligt til skade. Har du egen bolig, er denne formentlig også forsikret, ligesom inventaret er dækket af en indboforsikring. 

Ulykker, uheld og andre uforudsete hændelser kan dog også opstå udenfor landets grænser, hvorfor mange vælger at forsikre sig selv med en rejseforsikring. 

En rejseforsikring sørger for, at du får dækket eventuelle omkostninger på rejsen, hvis du fx kommer til skade, bliver syg eller på anden vis havner i en problematisk situation, som kræver økonomisk assistance. 

Nøjagtigt hvad en given rejseforsikring dækker, varier fra forsikring til forsikring – så sørg for at gennemgå vilkårene grundigt, inden du vælger den ene fremfor den anden. 

Du er dækket, hvis uheldet er ude

Livet er uforudsigeligt – intet nyt der – og derfor kan det være en fordel at forvente det uventede. Eller i hvert fald at tage sig et par forholdsregler, så man ikke er helt på skideren, hvis tingene tager en uheldig drejning.

På en rejse kan du, ligesom når du er derhjemme, komme til skade, blive syg eller ende i en skidt situation. Hjemme i Danmark er vi dækket af vores velfærdssystem, men er du i udlandet, kan det være lidt en anden sag.

Du kan få dækket stjålne ejendele

Det er på ingen måde en god start på en ferie, hvis kufferten aldrig ruller ud på bagagebåndet, efter flyet er landet. Desværre er der altid en risiko for, at en langfingret type ser sig varm på din bagage, og ender med at rapse af indholdet eller måske helt stikke af med din kuffert. 

Skulle du blive udsat for tyveri på din rejse, vil de fleste rejseforsikringer dække dine ejendele op til et vist beløb, så du kan få indsat penge på din konto til køb af nye badebukser og klipklappere. 

Du kan få dækket omkostninger ved hjemkaldelse eller tilkald

Bliver en person i din familie alvorligt syg eller dør, imens du befinder dig i udlandet, vil de fleste rejseforsikringer dække udgifterne ved hjemrejsen, hvis den finder sted tidligere end planlagt.

Ligeledes kan en af dine nærmeste, hvis det er dig, der bliver alvorligt syg eller kommer slemt til skade, også få dækket transportudgifterne og ophold for at ledsage dig på din rejse, så længe du er indlagt. 

Find yderligere information

Ligesom det ofte er tilfældet med forsikringer, kan det være en smule komplekst og uoverskueligt at skulle vælge. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du besøger https://www.rejseforsikringsguiden.dk/ hvor du kan finde råd og vejledning og tilmed sammenligne rejseforsikringer.

Scroll to Top