Premier League

Premier League – Fakta om en af verdens største fodboldligaer

Premier League er den øverste professionelle fodboldliga i England. Ligaen består af 20 hold, som kæmper om de bedste placeringer på tabellen i løbet af en sæson. Det bedste hold – det som får samlet flest point sammen i løbet af sæsonen – kan kalde sig for mestre. De klubber, som klarer sig dårligst, vil blive rykket ned i ‘The Championship’, den næstbedste række i engelsk fodbold.

Premier League er en af verdens største fodboldligaer

Det er ikke kun i England, at Premier League er populær, for også i udlandet er den bedste engelske række en attraktiv liga at spille i for de fleste fodboldspillere. Ligeledes har de største engelske klubber millionvis af fans fra overalt på kloden.

Premier League er en del af det fornemme selskab, ‘The Big Five’, som består af de fem største fodboldligaer i verden. Disse er:

  • Premier League (England)
  • La Liga (Spanien)
  • Bundesligaen (Tyskland)
  • Ligue 1 (Frankrig)
  • Serie A (Italien)

Så mange penge er der i de store ligaer

Ifølge Deloitte tjente ‘The Big Five’-ligaerne tilsammen 14.7 milliarder euro i 16/17 sæsonen. Dette beløb vil formentligt være endnu højere i dag. Af de fem ligaer er det den engelske Premier League og den spanske La Liga, som tjente mest. 

Hvem er den bedst betalte spiller i Premier League?

Som det fremgår ovenfor, er der rigtigt mange penge i fodbold. Dette gælder for ligaerne, klubberne og naturligvis også spillerne. De største superstjerner hiver så store lønsummer hjem, at det kan være svært for almindelige mennesker at forholde sig til det.

Men hvem er egentligt den bedst betalte fodboldspiller i Premier League?

Har du fulgt bare en smule med i fodbold, ved du helt sikkert, at Cristiano Ronaldo har skiftet Juventus ud med Manchester United. Med sin hjemkomst til ‘De Røde Djævle’ kan Cristiano kalde sig for den absolut bedst betalte spiller i ligaen.

Ifølge mediet Spotrac tjener den portugisiske superstjerne 510.000 engelske pund hver uge. Det svarer til lige omkring 4.5 millioner kroner om ugen.

Hvem har vundet Premier League flest gange?

Den engelske fodboldhistorie er lang – englænderne praler ofte af, at de har opfundet spillet – og også fortællingen om den bedste fodboldrække er en længere fortælling. Premier League, i den form vi kender den i dag, tog dog først form i 1992. Det er dog ligegyldigt for svaret på spørgsmålet, om man ser på vinderne fra ligaens samlede historie fra 1892 til i dag, eller om man blot regner fra ’92, hvor ligaen officielt blev kendt som Premier League.

Begge regnestykker peger nemlig på Manchester United som den helt store vinder af engelske mesterskaber. I skrivende stund (2021) har United vundet ligaen 20 gange. Liverpool har løftet trofæet 19 gange, efterfulgt af Arsenal, som har vundet ligaen 13 gange.

Hvor mange gange har Liverpool vundet Premier League?

Liverpool har vundet det engelske mesterskab 19 gange i tidsrummet 1892 til i dag. Fodboldklubbens seneste mesterskab var i 2019-20 sæsonen.

Det er dog værd at bemærke, at Liverpool faktisk kun har vundet Premier League én gang, hvis man tæller fra ligaens modernisering i ’92, hvor man ændrede ligaen til den, som man kender i dag. 18 af Liverpools i alt 19 sejre i den bedste engelske række er inden Premier Leagues oprettelse – dengang var ligaens navn ‘Football League First Division’. 

Teknisk set har Liverpool derfor kun vundet Premier League 1 gang.

Hvem har scoret flest mål i Premier League?

Premier Leagues topscorer er Alan Shearer, som i sin tid som spiller for Blackburn Rovers og Newcastle United, formåede at score 260 mål. 

Den næstmest scorende spiller i Premier League er Wayne Rooney, som for Everton og senere Manchester United, formåede at sende bolden i netmaskerne 208 gange.

Med 187 mål sidder Andrew Cole solidt på tredjepladsen efterfulgt af Sergio Agüero, som med 180 kasser er den mest scorende udenlandske spiller i ligaen.

Premier League skal opleves live!

Er du fodboldfan, er der nærmest ingen vej udenom en tur til England for at se fodbold. Det bliver ikke meget større, og der er nærmest garanti for fantastisk stemning på stadion. Orker du ikke selv at planlægge din rejse, kan du få hjælp hos https://www.billige-fodboldrejser.dk/

Scroll to Top