Sådan planlægger du den perfekte polterabend

Det er en stor begivenhed, når en af vennerne fra omgangskredsen skal giftes og derfor skal det også markeres og fejres med manér. Der er derfor ingen vej udenom en polterabend, hvor vennerne går sammen om at lave en fed dag med masser af aktiviteter og kolde øl. 

Er du i tvivl om, hvordan man planlægger en polterabend eller hvordan en sådan forløber, kan du blive klogere her, hvor vi guider dig til at planlægge den perfekte polterabend for din kammerat. 

Sådan foregår en polterabend

Nøjagtigt hvordan en polterabend forløber kan variere og i sidste ende er det helt op til dem, der planlægger den, hvordan dagen skal forløbe. En typisk polterabend forløber således:

Brudgommen overraskes

brudgommen har formentlig en idé om, at der nok bliver holdt en polterarbend for ham på et tidspunkt, så det kan I nok ikke overraske ham med. Til gengæld kan det være en overraskelse hvornår det bliver, så sørg for at holde tæt, så gommen ikke får nys om noget og derfor bliver overrasket, når I banker på hans dør. 

Typisk vækker man gommen tidligt om morgenen – det er helt perfekt, hvis han endnu ikke er stået op – hvorefter man kan vælge at spise morgenmad sammen. 

Udklædning af gommen

Det er en fast tradition, at brudgommen skal klædes ud, inden I går i gang med dagens program. Vennerne vælger hvilket tøj han skal have på og det er således helt op til dem, hvor meget han eventuelt skal udstilles og ydmyges i løbet af dagen. Det er kærligt ment og ret sjovt, så I behøver ikke være alt for gode ved ham. 

Første aktivitet

Når gommen er blevet klædt i tøjet, er det tid til første aktivitet. Hvis I har planlagt aktiviteter som ikke er hensigtsmæssige med høje promiller, bør I sørge for at placere disse først på dagen, hvor I endnu ikke har nået at drikke jer fulde. 

Hvis der eksempelvis skal køres Gokart, bør I gøre det som noget af det første, da der de fleste steder er alkoholpolitik som dikterer, at berusede gæster ikke tillades. 

Spisning af frokost

Efter første aktivitet er gruppen formentlig ved at være sultne igen og derfor er det tid til frokost. Det er desuden også vigtigt at få spist noget mad undervejs, da alkoholen eller risikerer at sparke ekstra kraftigt. Selvom det sikkert kunne være sjovt, hvis gommen gik kold før tolv, vil det være synd, hvis ikke han får det maksimale ud af dagen. 

Anden aktivitet

Efter frokosten er der igen tid til en sjov aktivitet. Der er rigeligt med muligheder, så jeres egen fantasi er umiddelbart den eneste grænse. 

Paintball eller skydning med våben er populære aktiviteter, men da særligt sidstnævnte kan være decideret farligt, hvis I er fulde, kan I måske overveje det næstbedste og skyde med hardball våben. Ved du ikke hvad det er, kan du se mere på Hardballvåben.dk.

Aftensmad

Efter en lang og begivenhedsrig dag trænger I helt sikkert til noget mad. I kan vælge selv at lave mad, eller I bestille bord i forvejen og tage på restaurant. 

Fest

Hvis der stadig er energi til det i slutningen af dagen, kan polterabend med fordel rundes af i byen, hvor I hygger jer på en bar, spiller terninger på en bodega eller indtager dansegulvet på et diskotek. 

Scroll to Top