Flytte sammen med kæresten? Disse ting skal du overveje

Flytte sammen med kæresten? Disse ting skal du overveje

maj 9, 2020 0 Af Redaktionen

I langt de fleste forhold beslutter man sig før eller siden for at flytte sammen. Hvis du og din kæreste befinder jer i overvejelsesfasen for dette, er du landet det helt rette sted. I denne artikel gennemgår vi nemlig en række ting, du bør overveje grundigt, inden dit og kærestens navn ender på samme postkasse.

Selvom vi de seneste år har set flere og flere eksempler på voksne kærestepar, der vælger at bo hver for sig, er det nu engang stadigvæk mest normalt, at kærestepar før eller siden flytter sammen.

Står du i en situation, hvor du overvejer at flytte sammen med din kæreste, så er der en række forhold, du bør overveje. 

Tager du stilling til disse, bliver sammenflytningen formentlig væsentlig mere gnidningsfri.

Det økonomiske aspekt

Privatøkonomi kan være et vanskeligt emne at behandle, men alligevel bør din kæreste og du gøre det, hvis I planlægger at flytte sammen. Rene linjer fra start vil nemlig hjælpe jer, og derfor bør I diskutere:

  • Om I vil have fællesøkonomi eller hver jeres konti?
  • Hvor I kan spare penge ved at være to?
  • Hvordan I sikrer jeres ting, jer selv og hinanden?

Hvor skal I bo?

Mennesker kan have yderst forskellige behov, og det er vigtigt, at I finder et hjem, hvor I begge to har mulighed for at være jer selv.

Derfor bør I tage en snak om, hvilke behov I har, og hvad I ønsker af et kommende hjem. Måske kan enten dit eller din partners nuværende hjem imødekomme jeres krav, og så er det en no brainer. 

Hvis ikke, skal I ud på boligmarkedet og lede efter et nyt fælles hjem, hvor I begge to har mulighed for at føle jer hjemme.

Hvilke regler skal gælde i hjemmet?

Når man bor selv, står man ikke til ansvar over for nogen andre. Livs-devisen for mange aleneboende er derfor, som Niarn formulerede det i en sang engang: ”Mit liv, mine regler, mine konsekvenser.”

Når du flytter sammen med en kæreste, er du nødt til at være kompromissøgende. Førhen har du måske været typen, der har ladet venner banke dig op klokken 4 om natten, fordi de manglede et sted at sove i deres brandert. Det er muligt, at din kæreste er rummelig og vil kunne tillade den slags adfærd fremadrettet, men det er langt fra sikkert.

Derfor skal I tage en snak om, hvilke grænser I har, og hvordan I undgår at overskride disse. I bør ligeledes drøfte, hvilke rutiner I sædvanligvis har, og om I forestiller jer at holde fast i disse, når I flytter sammen.

Er forholdet stærkt nok?

At flytte sammen vil altid medføre en masse praktisk bøvl. Flytninger er aldrig lette, og derfor skal du være mere end sikker på, at det – at flytte sammen med kæresten – nu også er den helt rigtige beslutning at tage for dig.

Nogle vælger – helt vanvittigt – at prøve at redde et skrantende forhold ved at flytte sammen. Det bør man aldrig gøre, og hvis det er det, som du og din kæreste har gang i, så stop!

Det er nemlig ekstremt vigtigt, at du tror på forholdet, og at du har lyst til at bo under samme tag som din partner, hvis du indvilliger i at flytte sammen.

Ellers kommer det ikke til at gå, og du vil om nogle måneder stå i en rigtig vanskelig situation, hvor enten du eller din partner – eller jer begge to – skal igennem endnu en flytning.

Tak til ejendrøm

Da vi vidensindsamlede til denne artikel rådførte vi os med ejendrøm, der er ejendomsmægler i Esbjerg, og som hvert år hjælper en masse kærestepar med at finde deres nye fællesbolig.

Tak for de gode inputs til artiklen – de er yderst værdsatte.