Ondt i ryggen - her er 4 du kan gøre

Ondt i ryggen? Her er 3 ting, du kan forsøge

At døje med ondt i ryggen er forfærdeligt, da det dels hæmmer ens fysiske udfoldelsesmuligheder, men sandsynligvis også påvirker ens humør og overskud negativt. Heldigvis er smerter i ryggen ofte noget, man kan komme til livs eller som minimum lindre på forskellige måder, og i artiklen her kommer vi med 3 forslag til ting, du kan forsøge at gøre for at komme dine rygsmerter til livs.

Hvis du døjer med rygsmerter for tiden, så har du vores fulde sympati! Virkelig!

Som kontoransat er rygsmerter også noget, som vi selv døjer med i tide og utide, hvorfor vi udmærket ved, at hvor hurtigt den type smerter kan tømme overskudskontoen.

Heldigvis er rygsmerter i mange tilfælde mulige at få bugt med, og i det følgende præsenterer vi dig for 3 ting, du gør kan gøre med henblik på at komme dine rygsmerter til livs.

Smertelindrende cremer

Smertelindrende cremer

Der findes et utal af cremer på markedet med smertelindrende effekter. Nogle cremer køler, andre varmer, og atter andre hverken varmer eller køler, men lindrer blot smerter.

Markedet for smertelindrende cremer er dog en jungle, og vores erfaring er desværre, at der – blandt en masse effektive cremer – også findes en masse cremer, som ikke hjælper alverden.

Derfor er vores anbefaling, at du visiterer dit lokale apotek og forhører dig om, hvilke smertelindrende cremer de kan anbefale til netop din situation. De plejer at vide den slags.  

Besøg en fysioterapeut

Nogle gange er det nødvendigt at alliere sig med en fysioterapeut for at komme sine rygsmerter til livs.

Desværre er fysioterapi ikke fuldt dækket af din sygesikring, hvorfor du vil skulle forvente en lille økonomisk udskrivning, hvis du får brug for assistance fra en fysioterapeut.

Får du en henvisning fra din læge, vil du dog få tilskud. Derfor anbefales det altid at gå til lægen med sine rygsmerter, før man tager kontakt til en fysioterapeut. 

Yoga

Mange rygsmerter skyldes spændinger, og netop derfor er praktisering af yoga genialt i forhold til at komme rygsmerter til livs.

Når du dyrker yoga, vil du nemlig undervejs udføre øvelser, der strækker din rygmuskulatur ud på en hensigtsmæssig måde. Ligeledes vil din muskulatur via yoga blive styrket, hvilket kan virke forebyggende mod blandt andet rygsmerter.

Derudover arbejdes der rigtig meget med vejrtrækningen i yoga, der vist godt kan siges at være i familie med meditation, og når man finder en indre ro og begynder at slappe af i sin krop og sine muskler, bliver spændingerne færre og smerterne affødt deraf mildere.

Scroll to Top