Nyt fra Tesla: Tesla Model Y

Tesla er i øjeblikket en af de mest omtalte bilproducenter i verden. Det skyldes blandt andet virksomhedens karismatiske frontfigur Elon Musk, som blandt andet også har fingrene i rumindustrien, men også at Tesla på mange måder er teknologiske frontløbere. 

Elbiler blev eksempelvis først for alvor attraktive, da bilfabrikanten lancerede Roadster i 2008. Med bilen gjorde Elon Musk det klart for enhver, at elbiler sagtens kunne være sexede. 

På daværende tidspunkt var Tesla Roadster den eneste eldrevne sportsvogn på markedet, og da de fleste danskere forbandt elbiler med den meget lidt tiltalende Ellert, var begejstringen for den flotte sportsvogn fra Tesla stor.

Sidenhen har virksomheden sendt adskillige biler på markedet, og også herhjemme ser man efterhånden hyppigt en bil fra Tesla på gaden. 

Senest er Tesla Model Y kommet på gaden, og herunder dykker vi nærmere ned i, hvad der kendetegner denne lækre slæde.

Rummelig elbil

Tesla Model Y er en SUV, og ligesom det typisk er tilfældet med denne bilklasse, er der fornuftigt med plads til både passagerer og deres oppakning.

Som udgangspunkt har Model Y 5 sæder fordelt på to sæderækker. Der er dog også en udgave på vej, hvor du får hele 3 sæderækker og dermed plads til endnu flere glade passagerer. Denne model er i skrivende stund ikke lanceret, hvorfor det også er sparsomt med informationer om denne.

Tesla Model Y fås i 2 udgaver

Tesla Model Y er i første omgang lanceret i to udgaver: Performance og Long Range.

Sidstnævnte har, som du måske allerede har gættet, den bedste rækkevidde. Nærmere bestemt lander denne på lidt over 500 km på en fuld opladning.

Performance-udgaven kører knapt så langt, men til gengæld kommer den hurtigere fra A til B (hvis A til B altså er indenfor dens rækkevidde). Denne model udmærker sig blandt andet ved en fornem acceleration, hvilket blandt andet viser sig ved, at den formår at gå fra 0 til 100 km/t på omkring 4 sekunder.

Der mangler ikke udstyr

Udstyr er der naturligvis masser af, så du kan sagtens lytte til dab radio og hvad man ellers kunne forvente af en moderne bil.

Faktisk kan du forvente mere end blot det sædvanlige af en Model Y. Den er nemlig stadiet over moderne. En af vores yndlingsfunktioner er, at bilen er i stand til at scanne biler omkring sig og fortælle nøjagtigt, hvilke biler der er tale om.

Derudover mener vi, at følgende moderne funktioner er værd at fremhæve, da flere af disse pumper sikkerheden og køreglæden i vejret:

  • Nødbremsning
  • Kollisionsadvarsel
  • Overvågning af blinde vinkler
  • Selvkørende funktion, der muliggør automatisk by- og motorvejskørsel samt evner at finde ejeren på en parkeringsplads.

Super lækker indvendig 

Indvendigt byder Model Y på et enkelt og brugervenligt interiør, som formentlig falder i de fleste smag.

Sæderne er smukke og yderst komfortvenlige. Som fører af bilen vil du værdsætte den hævede sædeposition og det lavt placerede instrumentpanel, da det sikrer dig ekstremt godt udsyn. 

Med lækker touchskærm

Bilen er udstyret med en lækker touchskærm på 15″, der er yderst let at betjene.

Derudover er det værd at fremhæve lydanlægget i bilen, der virkelig yder selv de største musikere stor retfærdighed.

Hvad koster Tesla Model Y?

Hvis du overvejer at erhverve dig en Model Y, er du sikkert nysgerrig på prisen. Tesla laver ikke billige biler, hvilket kan ses og mærkes, så du kommer til at betale. Sammenlignet med andre biler i samme klasse, virker prisen dog, i vores øjne, yderst rimelig.

Longe Range starter på 308.000 kr. Performance kan blive din for 361.000 kr.

Hvornår kommer Model Y til Danmark?

Som det ser ud lige nu, udkommer Tesla Model Y i starten af 2021.

Scroll to Top