Nyt fra Tesla: Tesla Model Y

Nyt fra Tesla: Tesla Model Y

juli 3, 2020 0 Af Redaktionen

Nyt fra Tesla: Tesla Model Y

Tesla er i øjeblikket en af de mest omtalte bilproducenter i verden. Det skyldes blandt andet virksomhedens karismatiske frontfigur Elon Musk, som blandt andet også har fingrene i rumindustrien, men også at Tesla på mange måder er teknologiske frontløbere. Elbiler blev eksempelvis først for alvor attraktive, da bilfabrikanten lancerede Roadster i 2008. Med bilen gjorde Elon Musk det klar for enhver, at elbiler sagtens kunne være sexede. På daværende tidspunkt var Tesla Roadster den eneste eldrevne sportsvogn på markedet, og da de fleste danskere forbandt elbiler med den meget lidt tiltalende Ellert, var begejstringen for den flotte sportsvogn fra Tesla stor.

Sidenhen har virksomheden sendt adskillige biler på markedet og også herhjemme ser man efterhånden hyppigt en bil fra Tesla på gaden. Senest er Tesla Model Y kommet på gaden i USA. Herhjemme må vi dog vente lidt endnu, inden den flotte SUV kan erhverves på danske plader.

Rummelig elbil

Tesla Model Y er en SUV og ligesom det typisk er tilfældet med denne bilklasse, er der fornuftigt med plads til både passagerer og deres oppakning.

Som udgangspunkt har Model Y 5 sæder fordel på to sæderækker. Der er dog også en udgave på vej, hvor du får hele 3 sæderækker og dermed plads til endnu flere glade passagerer. Denne model er endnu ikke lanceret og der er derfor kun sparsomt med informationer.

Tesla Model Y er i første omgang lanceret i to udgaver: Performance og Long Range. Sidstnævnte har, som du måske har gættet, den bedste rækkevidde, som lander på lidt over 500 km på en fuld opladning. Performance udgaven kører knapt så langt, men til gengæld kommer den hurtigere fra A til B (hvis A til B altså er indenfor dens rækkevidde), da den klarer 0-100 km/t på bare 4 sekunder.

Udstyr er der naturligvis masser af, så du kan sagtens lytte til dab radio og hvad man ellers forventer af en moderne bil. Tilmed er Model Y i stand til at scanne bilerne omkring sig og fortælle nøjagtigt hvilke biler, der er tale om.

Hvad koster Tesla Model Y?

Hvis du overvejer at erhverve dig en Model Y, er du sikkert nysgerrig på prisen. Tesla laver ikke billige biler, hvilket kan ses og mærkes, så du kommer til at betale. Sammenlignet med andre biler i samme klasse, virker prisen dog, i vores øjne, yderst rimelig.

Longe Range starter på 308.000 kr. Performance kan blive din for 361.000 kr.

Hvornår kommer Model Y til Danmark?

Som det ser ud lige nu, udkommer Tesla Model Y i starten af 2021.