Nervøs inden første date? Her er vores bedste råd

Det er lykkes dig at få aftalt en date med en kvinde, som du har et godt øje til. Du er forhåbentlig glad og begejstret, men du oplever med stor sandsynlighed også, at sommerfuglene i maven flakser rundt i et voldsomt tempo, og det bliver næppe bedre, når du nærmer dig den skæbnesvangre dag, hvor I skal på date. 

Nervøsitet er en god ting

Det er mere reglen end undtagelsen, at man er nervøs forud for første date, og faktisk er det et godt tegn, hvis du kan mærke i kroppen, at det er en stor dag. Dels betyder det, at denne begivenhed rent faktisk betyder noget for dig, hvilket forhåbentlig kan tilskrives, at den søde pige du skal ud med, måske virkelig er noget særligt. Det betyder også, at du ikke blot kører på automatpilot igennem tilværelsen. Din nervøsitet gør måske, at du kommer til at snuble lidt over ordene og ikke altid får sagt det helt rigtige, men det betyder også, at du virkelig er til stede i nuet – for det tvinger din krop og nervøsitet dig til!

Det er værst lige inden

De fleste mennesker oplever, at nervøsiteten peaker lige inden de skal på date, til eksamen eller noget tredje, som kan give anledning til skælvende ben. Derfor er det vigtigt at huske på, at bare fordi du har svært ved at koncentrere dig om en tanke lige nu og dine hænder ryster, vil du med stor sandsynlighed opdage, at det bliver bedre lige så snart I har hilst og jeres date er gået i gang for alvor. Herefter vil din nervøsitet forventeligt aftage gradvist, indtil du til sidst kan være dig selv og vise din date, hvem du er. 

Din date er også nervøs

Vi har allerede nævnt, at det er mere reglen end undtagelsen, at pulsen stiger og hjertet arbejder på højtryk inden en date, og derfor kan du også med rette antage, at din date oplever nøjagtigt det samme som dig lige nu. Hvis du er nervøs, er hun det med meget stor sandsynlighed det også. 

Finder du ikke nogen trøst i dette, kan det måske hjælpe dig at huske på, at din date i mange tilfælde vil have langt mere fokus på sin egen nervøsitet frem for din. Der er derfor en reel chance for, at hun slet ikke opdager din nervøsitet. 

Lad første date være helt nede på jorden

Et forventningspres kan gøre nervøsiteten unødigt stor, så det kan være en fordel, hvis I sørger for, at første date er helt nede på jorden og afslappet. Gem den store romantiske gestus til senere, og brug dagen på at lære hinanden at kende. En gåtur i parken, en kop kaffe på en café eller måske bare en film på sofaen derhjemme, kan være en rigtig fin start. Hvis I bygger daten for meget op, vil presset for at det går godt stige, og dette vil ganske naturligt resultere i mere nervøsitet fra jer begge. 

Du behøver ikke være perfekt

I ren og skær afmagt over, at man ikke kan gøre noget ved sin nervøsitet, vil mange forsøge at tage hånd om det, som man rent faktisk kan gøre noget ved; nemlig udseendet. 

Det er fint, at du bruger lidt ekstra tid foran spejlet, og gør dit bedste for, at dit hår sidder perfekt, men ligesom du ikke skal planlægge en date, hvor der er for stort et forventningspres, kan du også gøre dig selv unødigt nervøs, hvis du går alt for meget op i, at du står helt skarpt. 

Lidt snask i håret, hvis du bruger det, ny børstede tænder og en velduftende mandeparfume og så er du mere end parat til at tage på date. 

Scroll to Top