Adrenalinfyldte hobbyer – se dine muligheder her

Er du en adrenalin-junkie, som elsker at få et kick, når du kaster dig ud endnu et spændende foretagende? I så fald er denne artikel til dig, for i det følgende vil vi præsentere dig for en række fede hobbyer, som med sikkerhed vil få dit hjerte til at galoppere af spænding. 

1. Faldskærmsudspring

Det strider mod al sund fornuft i reptilhjernen, når man befinder sig kilometer over havoverfladen og gør klar til at springe fra et fly, og derfor vil du, særligt de første gange, opleve et adrenalinkick af dimensioner, når du tager skridtet og lader din krop falde med hurtig hastighed mod jorden under dig. 

Faldskærmsudspring er populært hos vovehalse, så hvis du for alvor vil mærke, at du er i live, kan du overveje at få arrangeret et faldskærmsudspring. Springer du tandem med en instruktør, kan du relativt hurtigt og nemt blive klar til at springe. Vil du have den fulde oplevelse, og det største spark bagi, skal du naturligvis springe selv, men det kræver dog, at du deltager i en række instruktionskurser, inden du får lov til at kaste dig ud fra et fly. 

2. Hardball og paintball

Forestil dig, at du trykker dig sammen bag en væg, imens du kan høre skud flyve tæt forbi din position. Dine holdkammerater er alle blevet nedlagt, så du er den eneste tilbage. Fra dit gemmested kan du høre fjenden nærme sig, og du kan derfor ikke gøre meget andet end at tage chancen – hellere gå ned i kamp, ikke?

Det lyder måske som et scenarie taget ud af en film, men det er faktisk en situation, som du kan komme i, hvis du har paintball eller hardball som hobby. 

Det gør godt nok lidt ondt at blive ramt, men ellers sætter du ikke dit helbred på spil, når du i en rus af adrenalin sprinter frem mod dit mål på banen, imens du forsøger at undgå at blive ramt af den kugleregn, som fjenden sender i din retning. 

Forskellen på paintball og hardball skal findes i typen af våben og ammunition, som benyttes. I paintball skyder man med mellemstore kugler, som er fyldt med maling. Ved hardball skyder man typisk med våben, som ligner den ægte vare. Ammunitionen er små, hårde kugler. 

Vil du vide mere om hardball, kan du besøge hardballvaaben.dk som er eksperter i netop dette.

3. Klatring

Hvorvidt klatring sender adrenalin rundt i din krop, vil som udgangspunkt afhænge af dit niveau, for de mere øvede klatrere vil med stor sandsynlighed fortælle dig, at det faktisk kan være en nærmest meditativ og afslappende oplevelse at klatre.

Hvis du er ny til klatring, vil du dog med stor sandsynlighed opleve, at din puls stiger markant – dels fordi det er fysisk krævende at klatre, men også fordi du befinder dig adskillige meter og jorden og har en reel risiko for at falde ned. Du har naturligvis det nødvendige sikkerhedsudstyr på, så du falder selvfølgelig ikke ned og kommer til skade, men det ved din krop ikke nødvendigvis, og derfor kan du sagtens forvente et seriøst kick. 

Scroll to Top