Er en crosstrainer eller løb mest effektivt, hvis man vil tabe sig?

Er en crosstrainer eller løb mest effektivt, hvis man vil tabe sig?

Hvis hovedformålet er at tabe sig – hvad er så mest effektivt: At løbe eller at knokle på en crosstrainer? Svaret på dette spørgsmål forsøger vi at give her i artiklen. 

Der er ikke noget entydigt svar på, hvorvidt løb eller aktivitet på en crosstrainer er mest effektivt, når det kommer til at opnå vægttab.

Der er nemlig en del faktorer, der spiller ind på svaret. Faktorer som blandt andet grundform, kropsvægt og træningstid.

Et par vigtige nuancer

Mange vil være i stand til at træne længere tid på en crosstrainer, end de vil kunne løbe, hvilket blandt andet hænger sammen med, at crosstraineren ikke udsætter kroppen for hårde stød, som eksempelvis løb går.

Netop det faktum, at mange vil være i stand til at træne i lang tid på en crosstrainer gør, at træning på en crosstrainer er en af de mest effektive metoder, hvorpå et vægttab kan opnås for nybegyndere.

En yderligere positiv effektiv ved, at træning på en crosstrainer er skånsomt for leddene, er, at folk, der benytter en crosstrainer, sjældent har brug for lige så mange restitutionsdage som eksempelvis folk, der løber. 

Det var to forhold, der taler til crosstrainerens fordel, når det kommer til at opnå et vægttab…

Noget, der dog taler til løbs fordel i den henseende, er, at løb er ekstremt energikrævende, og at der ikke findes mange cardio-aktiviteter, hvor man forbrænder flere kalorier end ved løb. Med andre ord betyder det, at hvis du kan løbe langt og samtidigt er i stand til at restituere hurtigt, vil hyppige løbeture være en af de mest effektive måder, hvorpå du vil kunne tabe dig.

Både løbebånd og crosstrainere har typisk vægttabsprogrammer

Som du kan se i det forrige afsnit, er der mange nuancer til svaret omkring, hvorvidt det – at løbe – eller det – at benytte en crosstrainer – er det meste effektive at gøre, hvis man gerne vil tabe sig.

Hvor om alting er, vil du kunne øge dine chancer for at tabe dig, uanset hvilken metode du benytter, hvis bare du benytter et vægttabsprogram enten på crosstraineren eller på et løbebånd. 

Langt de fleste nye crosstrainere og løbebånd byder nemlig på mindst et program, der er tilrettelagt på en måde, der sørger for at øge din forbrænding så meget som muligt og dermed gavne dine chancer for at opnå et vægttab. 

Tak til cross-trainer.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med cross-trainer.dk. Vi takker mange gange for hjælpen med artiklen!

Scroll to Top