Musthaves i garderoben

Nogle beklædningsgenstande kan man leve uden, andre er en absolut nødvendighed. I denne artikel giver vi dig vores bud på, hvad enhver mand bør have i garderobeskabet. Vores liste tager udgangpunkt i både det praktiske og det smarte, så du kan klæde dig på til enhver lejlighed.

Skjorter

Skjorter er et must for alle mænd. Skjorten er alsidig, da den både kan bruges som casual påklædning i det daglige, eller som fint tøj ved særlige lejligheder. Skjorten kan bæres alene eller under en blazerjakke. 

Skjorter kommer i mange udgaver. Du kan blandt andet vælge en skjorte i et særligt stof, som ikke bliver krøllet og derfor ikke behøver blive strøget inden brug. 

Hvis skjorten skal bruges under en blazerjakke, kan du med fordel vælge en mere traditionel farve, som fx hvid eller lyseblå. Skal du derimod ikke have en jakke udover skjorten, kan du sagtens eksperimentere lidt mere med farverne og vælge en armygrøn, bordeaux rød eller grå skjorte. 

Et jakkesæt

Ved særlige begivenheder er det godt med et jakkesæt, så man kan skille sig lidt ud. Når du kommer klædt pænt på, sender det et signal til værterne og gæsterne, at du tager begivenheden alvorligt, hvilket ofte giver point. 

Et almindeligt sort jakkesæt er ofte nok, men på det seneste er også mørkeblå og grå jakkesæt blevet populære. Udover jakkesættet skal du også have et slips eller en butterfly – og her er det altså ikke nok med et juleslips fra sidste julefrokost med drengene. 

Pæne sko

Overraskende mange kvinder kigger på manden sko, når de skal se ham an. Vi ved ikke helt hvorfor, men sådan er det bare. Hvis du er single og håber på at få held med det modsatte køn, bør du derfor ikke skyde genvej og hoppe i et par slidte og kedelige sneakers. 

I det hele taget er det en god idé at have et eller flere par pæne sko klar. Selv hvis du hopper i det pæneste, dyreste og mest luksuriøse jakkesæt, vil din påklædning falde til jorden, hvis ikke skoene er pæne.

Accessories

Accessories er ikke udelukkende for kvinder, men som mand er der ikke helt så meget at vælge mellem. Som man SKAL du have et pænt ur, men derudover er der som sådan ingen krav til accessories i garderoben. 

Nogle mænd kan med succes bære en rå læderrem af et armbånd, men det er lang fra alle. Pas derfor meget på, inden du pynter dig selv med smykker – du kan hurtigt komme til at se ud, som om du prøver lidt for meget. 

Scroll to Top