Motocross for nybegyndere: alt du skal vide

Du har besluttet dig for, at du vil prøve kræfter med motocross, men du aner ikke rigtigt, hvor du skal starte. Intet problem! I denne artikel klæder vi dig på, så du snart er klar til at kickstarte kværnen og give den gas på en mudret bane! 

Tip 1: Få fat i det rette udstyr

Motocross er bestemt ikke en ufarlig sportsgren, så det er vigtigt, du sikrer dig, at sikkerheden er i orden. Dette klares hovedsageligt ved at investere i det rette sikkerhedsudstyr, som kan passe på dig, når du før eller siden vælter. 

Det absolut mest nødvendige sikkerhedsudstyr er hjelm, briller, langærmet bluse, støvler og handsker.

Derudover kan det være en fordel at smide penge efter en brystbeskytter og særlige bukser med hoftebeskyttelse. 

Derudover skal du naturligvis bruge en crosser, og her bør du som udgangspunkt prøve en del af, inden du beslutter dig. Der findes maskiner som egner sig bedre til nybegyndere end andre, så vælg gerne en af disse, hvis du er helt grøn.

Tip 2: Start stille ud

Du er ivrig efter at komme i gang, og se hvad du kan på en crosser – det forstår vi godt. Det giver dog god mening lige at holde på hesten i starten og begynde i det små. Hvis du aldrig før har kørt på en crosser, bør du holde dig fra alle former for tricks og vildt ræs, indtil du er blevet fortrolig med køretøjet. 

“Man skal kravle, før man kan gå”, siger man, og det samme gør sig gældende i motocross. Du skal først lære at køre på en crosser, inden du kaster dig ud i halsbrækkende stunts. 

Tip 3: Find erfarne folk du kan lære af

Du kan lære en del, hvis du blot sætter dig op på en crosser og prøver forskellige ting af. Du kan ligeledes finde masser af tips og råd på nettet, særligt YouTube, så du kan blive bedre.

Vores erfaring er dog, at man lærer mest af at iagttage andre, som er virkelig dygtige til deres ting, og endnu bedre er det, hvis man har mulighed for at sparre med dem. Det kan derfor være en god idé at melde sig ind i en motocross-klub, hvor du kan møde andre, som du kan udveksle erfaringer med og lære af. 

Alternativt kan du også bare troppe op ved en motocrossbane et sted i landet og se, om der er andre kørere, som du kan hilse på og få gode råd fra. 

Læs mere om motocross her

Scroll to Top