Bueskydning for nybegyndere: Sådan kommer du i gang

Hvis du endnu ikke har prøvet at skyde med bue, er du gået glip af noget. Der er nemlig noget helt særligt over at tage sigte, herefter aftræk og så slippe, hvorefter pilen nærmest lydløst glider gennem luften, indtil den (forhåbentligt) rammer plet på målet. 

Overvejer du, om bueskydning kan være en sport for dig, er denne artikel et godt sted at starte. 

Der er masser af klub rundt om i landet

Bueskydning er langt fra lige så populære som eksempelvis håndbold og fodbold, men heldigvis er der alligevel gode muligheder for, at der findes en bueskytteklub i nærheden af dig. I skrivende stund estimeres antallet af klubber til over 70 fordel rundt i hele landet. 

Afhængigt af hvor i landet du bor, kan du måske blive nødt til at affinde dig med, at der skal en del kørsel til, for at nå frem, men bor du i eller i nærheden af de større byer i landet, kan du være sikker på, at der er en klub i din nærhed. 

Hvad er bueskydning?

Det giver måske lidt sig selv, men lad os for god ordens skyld lige få definitionen på plads, så alle er med på, hvad det går ud på. 

Bueskydning går naturligvis ud på at skyde med bue efter mål, men der findes også jægere, som benytter bue, når de er på jagt. Dette kræver dog et særligt jagttegn.

Bueskydning er en individuel sport, for ulig fx fodbold, hvor du har holdkammerater, er du helt alene om at præstere. Det er ene og alene dine evner, som afgør, om du får succes eller ej. For nogle kan dette være skræmmende, men for andre vil det være motiverende, at man selv er herre over sin egen skæbne og ikke er afhængig af andre. 

For de fleste er bueskydning noget, som er lig med sjov og afslapning, men man kan også, hvis man er ekstra dygtig og konkurrencelysten, vælge at konkurrere i bueskydning. 

Bueskydning kræver koncentration og at man har god kontrol over sine bevægelser. Det er på ingen måde nemt at skyde præcist og ramme plet hver gang, men det er netop en del af det sjove, fordi man kan arbejde på at forbedre sin præcision.

Hvilken bue skal man skyde med?

Hvis du er helt grøn, og ikke før har prøvet at skyde med bue og pil, kan du starte med at møde op i din lokale bueskytteklub og forhøre dig om mulighederne for en prøvetime. Her vil du typisk kunne låne udstyr, så du ikke selv skal til at foretage store investeringer. 

En god begynderbue er en såkaldt compoundbue, som godt nok kan se temmelig avanceret ud, men som faktisk egner sig rigtigt fint til både nybegyndere og lettere øvede skytter. Du kan læse mere om compoundbuer hos compoundbue.dk

Scroll to Top