Hvad skal du have med på din studenterkørsel?

Hvad skal du have styr på til din studenterkørsel?

Hvis du inden længe skal på studenterkørsel, kan du godt glæde dig, for det bliver en oplevelse udover det sædvanlige!

Inden jeg gav mig i kast med denne artikel, talte vi – på redaktionen – kort om vores egne studenterkørsler, og samtlige redaktionsmedlemmer huskede tilbage på deres dage med studenterkørsel som nogle af de bedste i hele deres liv. 

At køre studenterkørsel er noget, som langt de fleste maksimalt kommer til at opleve en gang – det gælder sikkert også for dig. 

Netop derfor er området formentlig nyt og uudforsket for dig, hvorfor du næppe har det fulde overblik over, hvilke praktiske ting du bør få styr på, men frygt ej. Det er her, hvor vi kommer ind i billedet.

I de følgende afsnit vil vi nemlig komme ind på de ting, som du og dine klassekammerater bare SKAL få styr på til jeres studenterkørsel, hvis altså den skal blive så fantastisk som overhovedet muligt, og det skal den da!

Musik

At køre studenterkørsel er en stor fest, som man ønsker aldrig slutter. Til enhver god fest er musik en vigtig ingrediens, og studenterkørslen er på dette område ingen undtagelse. 

Det vil nemlig føles kejtet og forkert, hvis man skal stå og danse ubekymret løs uden et lækkert lydtapet i baggrunden.

Derfor skal I på forhånd sørge for at få styr på musikken! En god løsning kunne være at medbringe Soundboks, da en sådan både kan spille rigtig, rigtig højt samt tåle at blive behandlet lidt hårdt, hvilket der er risiko for under en studenterkørsel, hvor gennemsnitspromillen som regel er temmelig høj.

Endnu en styrke ved en Soundboks er, at denne kan kobles til Smartphones via Bluetooth. Dermed vil den garantere jer adgang til et enormt musikbibliotek. 

Selvom I i god tid får styr på udstyret, betyder det ikke, at musikken ikke kan give jer problemer… 

Det er nemlig langt fra sikkert, at alle dine klassekammerater deler musiksmag, hvilket i værste tilfælde kan føre til en slags anarki, hvor samtlige sange cuttes efter femten sekunder, fordi der er et nyt ønske på bedding. Frygteligt!

Beslut derfor gerne i fællesskab på forhånd, at I altid lader en sang spille ud – også selvom den måske ikke er lige jeres smag. Vær altruistisk; det kan være, at lige netop den sang, du hader, gør dagen magisk for en af dine klassekammerater. Husk dig selv på det. Så overlever du nok de tre minutter, som sangen varer. 

En løsning kunne i øvrigt være, at I fællesskab laver en playliste inden studenterkørslen. På den måde får alle mulighed for at tilføje noget af det musik, som de kan lide.

Drikkevarer

De våde varerne

Den bedste studenterkørsel er den, som man ikke kan huske… 

Ovenstående er måske lidt overdrevet, men ikke helt forkert. Alkohol plejer nemlig i den grad at forstærke sjovhedsgraden af ens studenterkørsel, hvorfor det er vigtigt, at der altid er lidt våde varer inden for rækkevidde.

I kan godt forvente, at alle de hjem, som I skal besøge, byder på lækre drikkevarer, men husk på, at I kommer til at tilbringe meget tid på studentervognen også, og her kommer I altså til at mangle noget, hvis ikke I har styr på våde forsyninger. 

Der er i den forbindelse to oplagte muligheder.

Enten aftaler I, at I hver især tager drikkevarer med og er selvforsynende, eller også tildeles en gruppe i klassen opgaven, der hedder: Køb drikkevarer til samtlige elever i klassen. 

I så fald bør den gruppe sørge for at købe varieret ind, så der er noget for alle smagspræferencer. Ligeledes bør der også være drikkevarer til dem, der ikke ønsker at drikke alkoholiske drikke.

For langt de fleste drikkevarer gælder det, at de er bedst kolde. Overvej derfor gerne, hvordan I kan holde temperaturen på jeres drikkevarer nede. Et badebassin med isterninger plejer i den forbindelse ikke at være så tosset.

Pynt til vognen

Pynt til studentervognen

Jeres vogn skal naturligvis pyntes, så den fremstår festlig og repræsenterer jeres klasseånd.

Hvis I er helt på bar bund, kan vi fortælle, at bøgegrene er en klassiker som pynt. En stor fordel ved disse er, at de kan hentes gratis i skoven.

Derudover benytter mange også flag og balloner, når de pynter deres studentervogn. Derudover er studenterbannere til vognens langsider naturligvis også et must-have.

På et sådant banner kan I udtrykke jer selv kreativt sprogligt og humoristisk. Langt de fleste vælger at skrive deres klasses navn på banneret samt en-to sjove linjer. 

Jeg husker ikke ordret, hvad der stod på min klasses banner, men det var noget i stil med: “Dyt for 3.t/så får du hestens pik at se.”

Skiftetøj 

På sin studenterkørsel er der overhængende risiko for at blive beskidt. Du kommer til at stå tæt med dine klassekammerater, og de våde varer kommer sandsynligvis til at flyve om ørerne på jer. 

Derfor er det ikke urealistisk, at dit tøj bliver smurt ind i lækre drikkevarer – dels fordi folk omkring dig ikke kan styre sig, men også fordi du selv bliver så fuld, at du ikke altid vil kunne ramme din mund.

Mange slutter deres første studenterkørselsdag med en stor fest på skolen, hvor der tages billeder. 

Hvis det gælder for dig, vil du sikkert foretrække at se nogenlunde skarp ud på disse billeder – og til festen. Derfor anbefaler vi, at du tager skiftetøj med, så du kan blive lige så lækker, som du ønsker til aftenens fine fest. 

Tak til lejstudentervogn.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med lejstudentervogn.dk, en virksomhed, der kan hjælpe dig med din studenterkørsel i 2023 eller et af de andre kommende år.

Scroll to Top