Hvilken kondomstørrelse passer mig?

Hvilken størrelse kondom skal jeg bruge?

I artiklen her kan du blive klogere på de forskellige kondomstørrelser, og hvilken kondomstørrelse der passer til dit nedre udstyr.

“Hvilken størrelse kondom skal jeg bruge?”

Det er et meget, meget relevant spørgsmål, men også et spørgsmål, der er meget, meget svært at få over sine læber, når man står nede på sit lokale apotek omgivet af fremmede. 

Så når det kommer til sådanne spørgsmål, er det nu ganske rart, at vi har fået internettet. Det er nemlig nu engang rarest at sidde sikkert hjemme i privaten, hvor man kan forblive anonym, når man søger rådgivning om lidt blufærdige emner. 

Og rådgivning om kondomstørrelser skal du få – det er jo ligesom det, du er her for, ikke?

Når du skal finde det rette størrelse kondom, er det penis’ omkreds, der er afgørende. Hvis du ikke kender omkredsen af din penis, så er der altså ingen vej udenom: Få fat på et målebånd og vikl det om dit grej, når dette er stift.

Har du gjort det?

Godt så! Så er vi klar til næste step. 

Herunder følger en tabel, som vil kunne gøre dig klogere på, hvilken kondomstørrelse der passer til din penis.

Omkreds for penis (cm) 7-9 9-11 11-12 12-13 13-15 15-17 17-18
Kondomets omkreds (mm) 94 98 106 114 120 128 138
Kondomets bredde (mm) 47 49 53 57 60 64 69

Det var omkredsen – hvad med længden?

Den sætning, som jeg om lidt vil skrive, vil formentlig få de fleste mænd til at rulle øjne og ryste på hovedet. Men det er altså, fordi de ikke har konteksten! 

Er du klar? Den kommer her…

Længden er ikke så vigtig igen.

Ja, vi ved godt, at længden betyder alverden for langt de fleste mænd. Foruroligende mange af os opgør nemlig vores manddom i, hvor mange centimeter vi har mellem benene. Det er lidt fjollet, men sådan er vi nok bare.

Når det kommer til at finde den rette kondomstørrelse, så betyder længden dog ikke alverden. Det vigtigste er, at kondomet passer i omkredsen, så det ikke glider af penis.

De fleste kondomer er mellem 17 og 20 cm lange. Hvis du er så heldig, at du er udstyret med mere end 20 centimeter mellem stængerne, betyder det ikke, at du ikke vil kunne passe kondomer på 17-20 cm. 

Et kondom behøver nemlig ikke at blive rullet helt ned til roden for at virke; det skal bare sidde godt fast om penis, så sæden holdes ind i kondomet, når klimaks nås.

Mangler du kondomer?

Hvis du mangler kondomer, så kig eventuelt forbi sexshoppen Purelust.dk, hvor du vil kunne finde dette samt meget andet. 

Scroll to Top