Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken a-kasse du skal vælge, så er du landet det rette sted. I artiklen her gør vi nemlig rede for, hvilke forhold du bør overveje og tage stilling til i forbindelse med valg af a-kasse.

Det korte svar på spørgsmålet omkring valg af a-kasse er, at du skal vælge den a-kasse, der imødekommer dine krav og ønsker bedst muligt. 

Udfordringen kan dog være, at du endnu ikke har defineret nogen særlige krav og ønsker til din kommende a-kasse.

I så fald er de kommende afsnit lige noget for dig. Heri gennemgår vi nemlig, hvilke forhold folk typisk medtænker i forbindelse med valg af a-kasse. 

Prisen

For rigtig mange er kontingentsatsen et vigtigt parameter, når der skal vælges a-kasse.

Dette skyldes uden tvivl, at dagpengesatsen er den samme på tværs af alle a-kasser. Med andre ord får du altså ikke flere penge som ledig ved at betale en høj kontingentsats, og derfor vælger rigtig mange den a-kasse med den laveste kontingentsats. 

Rådgivningsmuligheder 

En a-kasse samt eventuelt fagforening er dog meget mere end dine økonomiske sikring, sæt du skulle være så uheldig at blive ledig.

Hos din kommende a-kasse og fagforening vil du nemlig også kunne få rådgivning omkring enhver arbejdsrelateret situation. 

Når man taler om rådgivning, er det værd at bemærke, at der findes en række a-kasser og fagforeninger med speciale i afgrænsede fagområder. Disse a-kasser og fagforeninger er naturligvis endnu bedre inde i deres fagområder, end de såkaldte tværfaglige a-kasser og fagforeninger er, da de skal vejlede om mange flere forskellige ting.

Hvis du forventer, at du kommer til at benytte din kommende a-kasse og fagforening rigtig meget i forhold til rådgivningsdelen, bør du derfor undersøge, om der findes en a-kasse og fagforening med speciale i netop dit fagområde. 

Ry 

Inden du tilmelder dig nogen a-kasse eller fagforening, bør du tjekke dine bedste kandidaters ry på Trustpilot og deslige. 

Noge a-kasser og fagforeninger lover nemlig desværre mere, end de kan holde, og hvis det er tilfældet for den a-kasse og fagforening, du overvejer at tilmelde dig, vil dette uden tvivl komme til udtryk på Trustpilot, og du vil derfor kunne spare dig selv for en masse dårlige oplevelser. 

Scroll to Top