Skræl kartofler samt rodfrugter og skær herefter begge dele i mindre stykker. Vend de udskårne kartofler og rodfrugt-stykker i honning, balsamicoeddike, oregano samt en god portion olivenolie. Fordel rodfrugter og kartofler i et ildfast fad og drys til med salt og peber.
Stil det ildfaste fad i ovnen. I alt skal rodfrugter samt kartofler have 35 minutter cirka.
Brun mørbraden på en pande med smør eller olie i cirka 5-6 minutter. Anbring herefter mørbraden i et ildfast fad.
Når der er cirka 23 minutter til, at kartofler og rodfrugterne har fået nok, åbner du ovnen og lader mørbraden gøre kartoflerne samt rodfrugterne selskab.
Når de 23 minutter er gået, slukker du ovnen, og tager fadene ud. Skær herefter – på et spækbræt – mørbraden ud i fine små skiver og anbring disse på et flot fad. Kartoflerne og rodfrugterne kan sagtens serveres i det ildfaste fad, der har været i ovnen, men vi anbefaler, at du undlader dette og i stedet hælder kartofler samt rodfrugter over i en fin skål eller lignende, så ingen brænder fingrene, når de går ombord i lækkerierne.