Hjemmetræning

Hjemmetræning – Gode øvelser til træning derhjemme

Hvis kroppen skal være strandklar, behøver du ikke nødvendigvis betale for et fitnessmedlemskab og derefter tilbringe adskillige dage om ugen med at svede på løbebåndet. I stedet kan du få en lækker strandkrop derhjemme, hvis blot du har viljen og motivationen. I denne artikel hjælper vi dig i gang med hjemmetræningen.

Farkroppen skulle godt nok være ”på mode”, men de fleste af os mænd vil nok alligevel foretrække at ligne Dwayne ’The Rock’ Johnson fremfor Martin ’flødebolle’ Hansen, uanset hvad der så måtte være in i øjeblikket.

Mange danske mænd ender med at bruge penge på et fitnessmedlemskab hver måned, så de i det lokale center kan løfte en masse tunge vægte og tilbagelægge kilometerlange strækninger på et løbebånd. Det er dog langt fra en nødvendighed at besøge et fitnesscenter, hvis kroppen skal være strandklar til sommer, for træningen kan uden problemer klares derhjemme. Det kan du blive klogere på her, hvor du får vores guide til hjemmetræning.

Gode øvelser til hjemmetræning

Selvom du uden problemer kan komme i form og stå skarpt med hjemmetræning, er det ikke alle træningsformer og øvelser, som egner sig lige godt til dagligstuen. I det følgende får du en række øvelser, som er oplagte og effektive, hvis du vil i form ved at træne derhjemme.

Planken

Den er elsket og hadet af mange, men ’plankens’ kvaliteter fornægter sig ikke – det er nemlig en yderst simpel men effektiv øvelse, som træner kernemuskulaturen i kroppen.

Læg dig på maven og løft din krop så din vægt hviler på tåspidser og albuer. Sørg for at kroppen er helt strakt og hold dig så i denne stilling, så længe du kan.  

Squats

Det kan være fristende at springe benene over, når der skal trænes og i stedet fokusere på overkroppen, fordi det som regel ikke er den nederste del af kroppen, som løber med opmærksomheden på stranden. Det kan dog hurtigt komme til at se fjollet ud, hvis musklerne i benene ikke følger med overkroppen.

Forestil dig en kampvogn på cykelhjul – fjollet, ik’?

Dine lår kan du ganske let træne ved hjælp af squats. I denne øvelse skal du stille dig ret op med fødderne placeret lidt længere fra hinanden end skulderbredde. Kig ligeud og spænd op i overkroppen, hold ryggen rank og bøj så ned i knæene så langt du kan. Forestil dig, at du sætter dig på en usynlig stol.

Armbøjninger

Du vidste sikkert godt, at den ville komme. Der er ingen vej uden om militærets favoritøvelse, som kan være pokkers hård at udføre, men yderst effektiv til træning af overkroppen.

Læg dig på maven og brug armene til at løfte dig op fra gulvet, imens du støtter på tåspidserne. Forsøg at holde ryggen nogenlunde lige undervejs og gentag øvelsen.

Mavebøjninger

Næsten ligeså stor en klassiker som armbøjningerne er mavebøjningerne, som hjælper dig til at få et vaskebræt så markant, at enhver kvinde spontant får lyst til at ordne vasketøj ved synet af den.

Læg dig på ryggen med benene fladt eller med fødderne plantet på gulvet. Brug mavemusklerne til at trække dig op, så du går fra en liggende til en siddende position og gentag øvelsen.

Brug træningsudstyr

Det der taler for at træne i et fitnesscenter, er i høj grad, at de har alt det træningsudstyr, som man har brug for. Du kan dog også sagtens selv købe udstyr til hjemmetræningen, så du kan bygge dit eget lille træningscenter.

Med håndvægte, en måtte og måske en bænk du kan ligge på, er du allerede langt. Du kan dog også sagtens investere i lidt større udstyr, såsom eksempelvis en pull up bar, som du sikkert kender fra dit lokale træningscenter. Med denne kan du bruge vægten fra din egen krop, til at træne din overkrop. Se mere på pull-up-bar.dk

 

Scroll to Top