Ingredienser (4 personer)
- 300 gram gulerødder
- 200 gram jordskokker
- 200 gram rødbeder
- 500 gram kartofler
- 1 spiseskefuld honning
- 4 spiseskefuld balsamicoeddike
- 1/2 spiseskefuld tørret oregano
- 3 dl vand
- 1 oksemørbrad
- 1 terning hønsebouillon
- En smule olivenolie
- En smule salt og peber.
Hvilket udstyr skal du bruge?
- 2 x ildfast fad
- Et spækbræt
- En skål
- Et flot fad til servering.
Fremgangsmåde:
- Start ovnen og indstil den på 180 grader varmluft
- Afpuds din oksemørbrad for fedt og sener
- Krydr mørbraden med salt og peber
- Skræl kartofler samt rodfrugter og skær herefter begge dele i mindre stykker. Vend de udskårne kartofler og rodfrugt-stykker i honning, balsamicoeddike, oregano samt en god portion olivenolie. Fordel rodfrugter og kartofler i et ildfast fad og drys til med salt og peber.
- Stil det ildfaste fad i ovnen. I alt skal rodfrugter samt kartofler have 35 minutter cirka.
- Brun mørbraden på en pande med smør eller olie i cirka 5-6 minutter. Anbring herefter mørbraden i et ildfast fad.
- Når der er cirka 23 minutter til, at kartofler og rodfrugterne har fået nok, åbner du ovnen og lader mørbraden gøre kartoflerne samt rodfrugterne selskab.
- Når de 23 minutter er gået, slukker du ovnen, og tager fadene ud. Skær herefter – på et spækbræt – mørbraden ud i fine små skiver og anbring disse på et flot fad. Kartoflerne og rodfrugterne kan sagtens serveres i det ildfaste fad, der har været i ovnen, men vi anbefaler, at du undlader dette og i stedet hælder kartofler samt rodfrugter over i en fin skål eller lignende, så ingen brænder fingrene, når de går ombord i lækkerierne.
- Servér maden, så snart du har anrettet den fint.