Guide til valg af forlovelsesring

Du har besluttet dig for at fri til kvinden i dit liv, men inden du falder på knæ og erklærer din kærlighed til din heldige udkårne, skal der være styr på ringen, så forlovelsen går rigtigt til. Har du problemer med at vælge den helt rigtige forlovelsesring, får du her i artiklen vores bedste råd.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Castens, hvor du finder et stort udvalg af håndlavede forlovelsesringe.

At blive forlovet er en stor begivenhed. En forlovelse er begyndelsen på et (forhåbentligt) langt og lykkeligt ægteskab. Ringen er især vigtig, da den er symbolet på jeres løfte til hinanden. Med en ring på sin finger signalerer kvinden til omverdenen, at hun er lovet væk. Senere, efter vielsesceremonien har fundet sted, får I begge ringe på jeres fingre.

Hvis du vil være sikker på, at ringen falder i din kærestes smag, skal du naturligvis gøre dig umage med at vælge den helt rigtige forlovelsesring. Det hjælper vi dig med i denne guide!

Find ud af hvad hun kan lide

Når du skal vælge en forlovelsesring til din kommende forlovede, anbefaler vi, at du tager udgangspunkt i hendes smag. Hvis din kæreste i forvejen har smykker, har du måske en idé om, hvad hun godt kan lide.

Tag udgangspunkt i hendes smykker

Hvis du ikke på forhånd har nogen idé om, hvad din kæreste kan lide af, kan du snige dig til et kig i hendes samling af smykker. På den måde kan du danne dig et billede af din kærestes smag i smykker. Er hun til guld eller sølv? Er hendes smykker store og pompøse eller små og diskrete? Hvis der er sten i hendes smykker, er de afdæmpede, kulørte eller er hun mest til diamanter?

Tjek hendes tøj- og indretningsstil

Din kærestes påklædning kan med sikkerhed give en idé om, hvad hun er til stilmæssigt – også når det kommer til smykker. Er hendes påklædning moderne og hip, klassisk og romantisk eller måske alternativ og unik? Med udgangspunkt i hendes tøjstil kan du med sikkerhed komme et par skridt nærmere svaret på, hvilken forlovelsesring er den rigtige til din kæreste.

Din udkårnes stil i hendes eller jeres hjem kan også benyttes som pejlemærke. Ligesom tøjstilen fortæller indretningen nemlig meget om, hvad hun godt kan lide at kigge på.

Tænk tilbage

De fleste kvinder er faktisk gode til at hjælpe deres mænd i den rigtige retning, så de kan vælge et perfekt smykke til dem, hvis det skulle blive aktuelt. Det er ikke sikkert, at du har bemærket det, for de fleste kvinder er diskrete. Hvis I har været ude at shoppe og har været forbi en smykkebutik, har hun med stor sandsynlighed vist dig smykker, som hun syntes om.

Tænk tilbage og forsøg at huske på hvilke smykker, du er blevet introduceret for i tidens løb. Disse kan med sikkerhed bruges som indikator for, hvad hun kan lide.

Spørg en af hendes veninder

Der er ingen skam i at ringe til en ven og bede om hjælp. Et trick til at finde den perfekte forlovelsesring er at alliere sig med en af kærestens veninder. Veninden har med sikkerhed en ret klar idé om, hvad din kæreste vil kunne lide. Bed om et par gode tips til, hvad du skal gå efter eller spørg om hun vil tage med dig ud at kigge på smykker.

Skal ringen være håndlavet eller fra et bestemt mærke?

Med afsæt i ovenstående tips har du nu forhåbentlig en klar idé om, hvad du går efter stilmæssigt. Næste skridt er at beslutte, om ringen skal være håndlavet eller om den skal være af et bestemt mærke.

Hvis du ved, at hun foretrækker en bestemt smykkedesigner, kan du med fordel vælge en ring fra dette mærke. Hvis hun derimod går op i at være unik og adskille sig fra omverdenen, bør du overveje en håndlavet forlovelsesring. Du har selv mulighed for at sætte dit eget præg på den håndlavede forlovelsesring, hvilket gør ringen helt unik og måske endda ekstra romantisk.

Størrelsen på ringen

Når du langt om længe når klimaks, altså selve frieriet, skal alt helst gå godt. Først og fremmest skal hun naturligvis sige ja, men derudover må ringen også meget gerne passe perfekt på hendes finger, så hun kan få den på straks. Det er de færreste mænd, som kender den eksakte størrelse på partnerens ringfinger, så du er igen nødt til at gøre lidt forarbejde, inden du shopper forlovelsesring.  

Du kan med fordel snuppe en af din kærestes fingerringe og medbringe den i smykkebutikken, så personalet kan måle op og finde størrelsen. Det kan dog være risikabelt at låne din partners ring, da hun måske opdager, at den mangler.

Alternativt kan du benytte en skydelære til at måle hendes ringe derhjemme, uden hun opdager noget. Mål meget gerne ringen flere gange, så du er sikker på, at du har de helt rigtige mål.

Scroll to Top