3 grunde til at blive iværksætter

3 gode grunde til at blive iværksætter

Det at kalde sig iværksætter er gennem de senere år gået fra at være noget, der kunne blive set skævt til, til at være en drøm for mange. Såvel fordele som ulemper ved at blive iværksætter er der nok af – men i dette indlæg får du de tre bedste grunde til at springe ud som iværksætter. 

Du bliver din egen chef

Som iværksætter bliver du i høj grad din helt egen chef. Det betyder, at du selv vælger din arbejdsindsats og arbejdstid alt efter, hvilke mål du har for dig og din virksomhed. 

Livet som iværksætter giver dig altså mulighed for at indrette din hverdag, som det passer dig, ligesom du får en større fleksibilitet ift. almindelige arbejdsdage, der løber fra klokken 8-16. Desuden er der hele aspektet omkring selvbestemmelse, når det kommer til at træffe beslutninger. Har du har en klar mening, skal du ikke stå til ansvar over for en chef – nej, DU og kun DU tager den beslutning, som du finder allerbedst.

Dine sejre betyder mere 

Fordel nummer to lægger sig lidt op af den ovenstående, da du med det større ansvar vil opleve, at virksomhedens løbende sejre føles endnu større. Får du for eksempel en stor aftale med en kunde, som er meget afgørende for din virksomhed, vil sejren føles endnu sødere, da du alene har knoklet for den.

Erfarring, erfaring, erfaring 

Eftersom du som iværksætter sidder med et stort ansvar, vil du opleve at blive presset og skulle tage store og vigtigt beslutninger. Erfaringen, som du gør dig ved det pres, der kan være i en sådan situation, er guld værd at trække på senere i mange livssituationer og i dit videre (arbejds)liv.

Mange tidligere og nuværende iværksættere siger selv, at deres erfaringer med iværksætteri og løbende fejl har gjort dem stærkere end før.

Overvejer du at springe ud som iværksætter?

Eller er du allerede startet?

Regnskabsprogrammer til små virksomheder er ret nemt at finde, men vores anbefaling er helt klart Dinero.

Scroll to Top