Godt nyt til fans af Ringenes Herre – Extended Cut får biografpremiere i Danmark

Det er allerede 17 år siden, at vi for sidste gang kunne tilbringe tid med Frodo, Aragorn, Gandalf og resten af slænget på det store lærred i biografen. Nu er det dog meget snart igen muligt at rejse til Midgård. 

Hvis du, ligesom mange andre fans af Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi, savner kampen om ringen, kan du nu glæde dig over, at der igen bliver biografpremiere på de 3 episke film. 

For nogle vil det måske lyde lidt fjollet, at man igen skulle betale for at gense filmene, men udgaven, som bliver vist i biografen i denne omgang, er faktisk ikke den samme, som blev vist i sin tid.

Når der d. 30. juli er premiere på ‘Eventyret om Ringen’, er det den lange udgave af filmen, den såkaldte ‘Extended Cut’, hvor der er ekstra meget guf at glæde sig over. De udvidede udgaver af filmene er længere, fordi der er massevis af scener med, som blev skåret fra i den originale udgave. De fleste inkarnerede fans har med sikkerhed set Ringenes Herre filmene i både de originale og udvidede udgaver flere gange, men hvis du ikke er en af dem, er dette en oplagt mulighed for at blive blæst bag over.

De er lange!

Den oprindelige udgave af Ringenes Herre trilogien var i forvejen lang, men den udvidede udgave er, som du sikkert har gættet, endnu længere. Eventyret om Ringen, De to tårne og Kongen Vender Tilbage varer henholdsvis 3 timer og 28 minutter, 3 timer og 46 minutter og 4 timer og 11 minutter.

Det er lidt af nogle moppedrenge, som tager tid at komme igennem. 

Vil du gå all in, kan du dog også vælge at se alle 3 film på én gang, når der er Ringenes Herre maraton i Empire Bio i København. Her skal du sidde nede i hele 11 timer og 36 minutter, for at se alle filmene fra ende til anden. 

Enhver Tolkien og Ringenes Herre fan vil formentlig klappe begejstret i hænderne ved tanken, men hvis du planlægger at invitere din kæreste med, bør du nok overveje en anden oplevelse for 2.

Hvornår får de premiere?

Ringenes Herre Trilogien i ‘Extended Cut’ udgaven får premiere i danske biografer på følgende datoer:

  • Eventyret om Ringen: 30. juli
  • De to tårne: 1. august
  • Kongen Vender Tilbage: 2. august

Hvor kan man se dem?

Det er biografkæden CinemaxX, som står bag visningen af filmene, så tjek på deres hjemmeside for yderligere information om tidspunkt og mulighed for at reservere billetter. 

Scroll to Top