Filterkaffen er mindre populær end tidligere

Vi danskere elsker en god kop kaffe, og denne er som regel brygget på en traditonel kaffemaskine med kaffepulver og filter. Filterkaffens popularitet ser dog ud til at være dalende, for ifølge en undersøgelse foretaget af køkkenapparatproducenten De’Longhi, overvejer tæt på halvdelen af os at investere i en fuldautomatisk kaffemaskine, som ved blot ét enkelt tryk, kan kværne de hele kaffebønner og servere en friskbrygget kop kaffe i koppen.

“Kaffe er en vigtig del af den danske kultur, og kvaliteten af den kaffe, vi drikker i dag, er blevet endnu vigtigere. Interessen for fuldautomatiske kaffemaskiner steg under pandemien da folk arbejdede hjemme, og vi ser at tendensen fortsætter. Undersøgelsen viser, at en af de vigtigste årsager til at overveje en fuldautomatisk kaffemaskine, er ønsket om en endnu større kaffeoplevelse. Friskmalede kaffebønner smager bare bedre, og det er vigtigt for mange, at de kan lave en kop kaffe på nymalede bønner med blot et enkelt tryk på en knap”, udtaler Jean Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager for De’Longhi Scandinavia.

Krisen kradser ikke hos kaffedrikkere 

I en periode af verdenshistorien som denne, hvor det går skidt med økonomien i verdenssamfundet, kan man undre sig over, at der er plads til dyr luksus, som en fuldautomatisk kaffemaskine unægteligt er. 

Noget tyder dog på, at det er en luksus, som danskerne er mere end villige til at betale for. De’Longhi rapporterer nemlig om, at halvdelen af alle fuldautmatiske kaffemaskiner fra producenten, er købt indenfor de seneste to år.

Undersøgelsen viste desuden også, at at omkring en tiendedel af kaffedrikkerne er villige til at gå den ekstra mil for en god kop mokka, for disse benytter nemlig en manuel espressomaskine. En sådan kan, hvis man ved hvad man laver, resultere i formidabel kaffe, men det er en væsentligt mere tidskrævende affære.æ 

Filterkaffen er stadig populær, men…

Selvom andre metoder til at lave kaffe ser ud til at vinde frem, er filterkaffen stadig den mest populære i Danmark. 

Det virker dog til, at flere og flere for øjnene op for, at der er andre og – i nogen øjne i hvert fald – mere velsmagende alternativer til filterkaffen. 

Filterkaffe er også noget, som for mange er synonym med offentlige institutioner og ældre mennesker – altså ikke ligefrem luksus. 

Danmark er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden

Vi drikker rigtit meget kaffe i Danmark, og derfor er vi naturligvis at finde på top 10 listen over de lande i verden, som drikker absolut mest kaffe. Skandinavien er stærk repræsenteret på listen, hvor hele 9 ud af de 10 lande er europæiske.

Listen ser således ud:

 1. Finland – 12 kg pr. indbygger
  2. Norge – 9,9 kg pr. indbygger
  3. Island – 9 kg pr. indbygger
  4. Danmark – 8,7 kg pr. indbygger
  5. Holland – 8,4 kg pr. indbygger
  6. Sverige – 8,2 kg pr. indbygger
  7. Schweiz – 7,9 kg pr. indbygger
  8. Belgien – 6,8 kg pr. indbygger
  9. Luxembourg – 6,5 kg pr. indbygger
  10. Canada – 6,5 kg pr. indbygger

Vi gætter på, at det især er håndværkerfagene, som sørger for at holde os solidt placeret på ovenstående liste, så tak til malere i København, VVS’ere i Jylland og andre håndværkere rundt omkring i landet!

Scroll to Top