Sådan giver du et godt indtryk

Det første møde – Sådan giver du et godt indtryk

7 sekunder. Sølle 7 sekunder tager det, før et andet menneske har dannet sig et indtryk af dig. Forhåbentligt er indtrykket positivt, men hvis ikke kan det tage rigtig, rigtig længe, før du kan rette op på modpartens opfattelse af dig. Du bør derfor altid gøre dig umage med at give et godt indtryk, når du møder nye mennesker. Det hjælper vi dig med i denne artikel.

De første sekunder af mødet med et nyt menneske kan have enorm betydning for den fremtidige relation. Det er nemlig allerede her, indenfor de første 7 sekunder, at andre danner sig et indtryk af dig. Du gør med sikkerhed det samme, for det sker helt ubevidst og ude af vores egen kontrol.

Når først et indtryk sidder fast, er det ofte som en mental tatovering, som ikke bare sådan lige kan ændres. Uanset om det er nye venner, en forretningsforbindelse eller blot en fremmed på gaden, som du møder for første gang, bør du altid gøre dit ypperste for at give et godt indtryk af dig selv.

I denne artikel fremhæver vi en række ting, som du især bør være opmærksom på, for at få andre til at synes godt om dig fra starten.

Vær i godt humør

Godt humør er ikke noget, som man blot tænder for – det ved vi godt. Du bør dog så vidt muligt forsøge at være i godt humør, når du skal møde nye mennesker. Der er ingen der gider tilbringe tid med et sort hul, som suger glæde go god stemning ud af ethvert lokale, så sørg for at være glad, smilende og i godt humør.

Hold øjenkontakt med modparten

”Øjnene er sjælens spejl,” har du sikkert hørt flere gange. Det er lidt en kliche og en smule pladderomantisk, men der er faktisk noget om snakken. At se en anden person i øjnene er nemlig en stor del af at se hinanden an og danne sig et indtryk.

Vær ikke nærig med øjenkontakten, når du taler med en fremmed, men pas på at det ikke bliver for meget. Det kan hurtigt blive akavet eller ubehageligt for modparten, hvis de føler, at du nedstirrer dem.

Gør dig umage med håndtrykket

Et håndtryk – hvor svært kan det være? Ret svært åbenbart.

Det er vores erfaring, at langt fra alle mestrer et godt håndtryk, som hverken er for slapt eller for hårdt. Mange befinder sig enten i den ene eller den anden lejr, hvor der enten klemmes igennem, som var det en styrkekonkurrence, eller hvor hånden er så slap og slatten, at den næsten føles død.

Hvis du vil gøre et godt indtryk, skal du befinde dig i en lejr lige midt imellem de to ekstremer. Du skal hverken trykke for hårdt eller for blidt. Når modparten mærker et solidt håndtryk, vil det sende et signal om, at du er tilstede, du er engageret og du er interesseret i relationen – altså sammen gode signaler at sende, hvis man vil give et godt indtryk.

En gave kan af og til gå

Mennesker har altid brugt gaver som smørelse i nye relationer. En gave signalerer, at du er villig til at investere i relationen.

Det er dog ikke alle situationer, hvor en gave passer ind. Hvis du eksempelvis skal besøge din nye kvindelige tandlæge for første gang, kan det hurtigt sende forvirrende signaler, hvis du har en stor æske chokolade med til hende. Modsat kan en gave være ganske fornuftig på første date, hvor du sagtens kan investere i en lille gave til hende på forhånd.

Du bør altid træde varsomt med gaver, for gaven kan også misforstås og tolkes som et forsøg på bestikkelse, hvilket sjældent giver et godt indtryk.

Scroll to Top