Ingrediensliste (4 personer):
- 2 dl cremefraiche
- En middelstærk chilifrugt
- 1 spsk ketchup
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk løgpulver
- Salt
- Peber.
Hvilket udstyr skal du bruge?
- Skærebræt
- En skarp kniv
- Hvidløgspresser
- En ske
- En fin skål.
Fremgangsmåde:
- Skær chilifrugten i meget, meget små stykker.
- Pres dit fed hvidløg i din hvidløgspresser.
- Bland – foruden salt og peber – samtlige ingredienser i en lille fin skål, og rør godt rundt.
- Smag til med salt og peber.
- Servér dippen.
Tip til servering
Ovenstående dip kan serveres til flere forskellige ting. Dels kan dippen naturligvis serveres til chips. Her anbefales chips, der i sig selv ikke er for stærke, da dippen nok skal levere den varme på tungen, som man ønsker.
Derudover går dippen også rigtig godt til udskårne gulerødder og agurker.
Dippen kan også fungere som en slags sovs til et hovedmåltid. Hvis du serverer et godt stykke kød – oksesteg eller lignende – med dertilhørende kartofler, kan dippen være prikken over i’et og det element, der gør dit måltid fuldendt.
Uanset om dippen serveres sammen med en hovedret eller som dyppelse til en lækker pose chips, så anbefales det, at den serveres i en fin skål. Æstetik og præsentation kan nemlig ikke undervurdere, når man snakker mad. Ser maden godt ud, smager den også bare bedre – sådan er det.
Hvis du ikke har skabet fyldt med flotte skåle, kan vi anbefale skålene fra Kähler Ursula-serien. Disse er både af høj kvalitet og æstetisk nydelige.