Far på barsel

Hvad skal far lave under barselsperioden?

At være far på barsel er herligt. Så får man nemlig en masse intens kvalitetstid med sin lille guldklump. Nogle fædre har dog en del ild i røven og kommer let til at kede sig under barslen. Er du en af dem, så tjek vores guide til, hvad du kan lave som barslende far.

Når man er på barsel, er der mange timer, der skal slås ihjel. Herunder følger en masse forslag til, hvad du som far kan lave med din lille guldklump.

Besøg en legestue

Hvis du bor i en storby, findes der formentlig legestuer, du kan besøge. En legestue byder på en indendørs legeplads, hvor du kan lege med baby og møde ligesindede.

Besøg en fædreklub

Endnu en mulighed for dig, der bor i en storby. En fædreklub er et sted, hvor du kan mødes og snakke med andre fædre samt en familieterapeut om, hvordan et er at blive far.

Tilmeld dig et rytmikhold

I mange byer kan man tilmelde sig rytmikhold, hvor man kan lege med baby og træne hans/hendes rytmik og motorik.

Masser tid til at læse

Spædbørn sover rigtig, rigtig meget, hvorfor man har en del fritid som barslende far. Når baby sover, kan man dog ikke forlade huset, da man skal være i nærheden og klar til at drage omsorg for baby, når dette er nødvendigt. Derfor er det en god idé at planlægge aktiviteter, som man lave hjemme i hytten. Ens barsel kan derfor være et oplagt tidspunkt til at få læst alle de bøger, som man gerne vil igennem.

Hvis du mangler lidt inspiration, kan vi anbefale følgende bøger:

 • ”1984” af George Orwell
 • ”Min Kamp”-serien af Karl Ove Knausgaard
 • ”Forbrydelse og Straf” af Dostojevskij
 • ”Stå fast” af Svend Brinkmann
 • ”Lykke Per” af Henrik Pontoppidan
 • ”Tarme med Charme” af Giulia Enders

Hør gode podcasts

Ens barselsperiode er også en mulighed for at lytte til en masse gode podcasts. Dels kan man lytte til podcasts, når baby sover eller hviler i sin babynest eller lignende, men også når man går tur med barnevognen, er det oplagt at lytte til en god podcast.

Hvis du kunne bruge inspiration, kommer der herunder et par podcasts, som vi holder meget af:

 • Third Ear
 • Her går det godt
 • Klovn podcast
 • Dårligdommerne
 • Han Duo
 • Den grå side

Tag i babybio

Hvis du godt kan lide film, så besøg biografen til en babybio-forestilling. Til sådanne forestillinger er det forventeligt, at der vil være lidt larm fra de små størrelser, hvorfor du ikke skal lade dig gå på af lidt brok fra din lille purk.

Kom i form

Du kommer til at gå en masse ture med din baby. Hvis du gerne vil i god form, så bestræb dig på at holde et højt tempo og gør turene så lange som muligt. Din baby brokker sig næppe over lange ture, da langt de fleste babyer elsker barnevognseventyr.

Når baby sover hjemme, kan du bruge noget af din alenetid på at lave fysiske øvelser såsom armbøjninger, englehop og lignende, men pas på du ikke vækker baby!

Tag til babysvømning

Hvis du kan lide en dukkert i svømmehallen, så kan babysvømning klart anbefales. De fleste børn elsker at være i vandet, og det kan samtidigt være styrkende for barnets motorik.

Oplev verdenen

Hvis du har mulighed for at tage på nogle længere ture sammen med din baby, så gør det. Danmark har en masse naturskønne områder, hvor du kan gå nogle herlige ture med din baby. Det kan klart anbefales!

Der er heller ikke noget, der forhindrer dig i at tage i Zoologisk Have eller lignende med din baby.

Tag på café

Der findes en masse børnevenlige cafeer, som du kan besøge. På cafeerne sker der lidt mere end derhjemme, og du vil sikkert finde det underholdende at betragte dine levende og energiske omgivelser. Måske kan du ligefrem komme i kontakt med ligesindede og få nye venskaber i forbindelse med cafébesøg. Et spædbarn plejer nemlig at være en god ice-breaker. 

Scroll to Top