Er hun på vej videre? – Tegn på at hun er ved at forlade dig

Hvis du frygter at komme hjem til pakkede kufferter og en kvinde, som er på vej ud af døren, fordi hun forlader dig, kan du her i artiklen få en række tegn, som du bør være opmærksom på, så du kan reagere i tide.

Følelser og parforhold er sjældent noget, som forekommer mænd nemt. Alligevel havner langt de fleste af os i et forhold før eller siden, og så handler det om at være vågen, hvis ikke det skal ende med et brud.

Det sker oftere end man skulle tro, at en kvinde, fra manden perspektiv i hvert fald, pludselig smutter fra den ene dag til den anden. For manden kom bruddet pludseligt og ud af ingenting. For kvinden har det dog typisk været længe undervejs, og selvom han ikke har opdaget det, har der alligevel været adskillige tegn på, hvad der ventede.

Hun trækker sig

Et typisk tegn på, at kvinden er på vej videre, er at hun ikke længere engagerer sig i parforholdet. Det er ikke unormalt, at kvinder brokker sig, når de ikke er tilfredse med tingenes gang i forholdet og selvom det måske kan virke som en skidt ting, at hun er utilfreds, er det faktisk endnu værre, hvis hun pludselig bliver stille.

Nogle kvinder trækker sig nemlig følelsesmæssigt ud af parforholdet. Hvis det sker, vil hun ikke længere blive irriteret og brokke sig over de ting, du gør eller ikke gør. Når hun trækker sig, er det ofte fordi, hun er på vej videre.

Det største problem er, at mænd sjældent opdager dette tegn, fordi de tolker det som en god ting, at hun ikke længere virker utilfreds med parforholdet.

Mænd er dårlige til at se tegnene

Mænd er bestemt ikke dumme, men når det kommer til at opfange små diskrete tegn og hentydninger fra kvinder, er vi som chimpanser med en rubiksterning.

Særligt når kvinden trækker sig følelsesmæssigt fra forholdet, rammer mange mænd ofte forbi skiven, fordi de opfatter hendes manglende brok som et godt tegn. Når hun ikke beklager sig, så må alt jo være godt, ikke?

Fra mandens synspunkt er alt godt, for de skændes ikke længere. Fra kvindens synspunkt er det dog ofte en anden sag.

Typiske tegn på, at hun er på vej ud af parforholdet

Nu hvor vi har slået fast, at mænd ofte er dårlige til at opdage tegn på, at deres partner er ved at smutte, kan det måske hjælpe med en liste med konkrete tegn, som man som mand bør være opmærksom på.

Typiske tegn på, at hun er på vej væk, er:

 • Hun er fraværende
 • Hun er ikke glad, men kan sjældent fortælle hvorfor
 • Hendes sexlyst er væk
 • Hun fortæller ikke længere om sine følelser
 • Hun griner sjældent
 • Hun taler ikke om fremtiden
 • Der er minimalt med fysisk kontakt
 • Ingen øjenkontakt
 • Kropssproget er afvisende
 • Hun bruger mindre tid med dig
 • Hun begynder at tale om andre mænd og ekskærester

Det er sjældent for sent at redde parforholdet

Hvis du kan krydse et eller flere af ovenstående punkter af, er der måske noget i gærde. Heldigvis er det sjældent for sent at rette op på et skræntende parforhold, hvis blot du er villig til at lægge masser af energi i det.

Første skridt er altid at forsøge at tale med kvinden om situationen. Fortæl hende at du har bemærket, at tingene ikke er som de plejer, og at du er bekymret. Forhåbentligt åbner hun op og forklarer dig, hvordan situationen er.

Herefter handler det naturligvis om at få lappet hullerne i forholdet. Kan I ikke klare det alene, er det måske værd at overveje professionel hjælp. Parterapi er et skrækscenarie for mange, men der kan være masser af hjælp at hente. Ofte kan det være en kæmpe gevinst for begge parter, at en upartisk tredjemand giver sit besyv med og hjælper med at rådgive.

Du kan finde parterapeuter i København her.

Scroll to Top