Ingrediensliste (4 personer):
- 50 g smør (17 g og 33 g)
- ⅔ dl sødmælk
- 10 g gær
- 0,5 æg
- 1 tsk groft salt (⅓ tsk og ⅔ tsk)
- 84 g hvedemel
- 140 gram agurker i tynde skiver
- 2 dl creme fraiche 38 %
- 1,5 tsk citronsaft
- ⅔ peber
- 1 kg hummer
- 1 flækket fed hvidløg
- 50 gram babysalatblade
- 33 gram ørredrogn.
Hvilket udstyr skal du bruge?
- En gryde
- En skål
- En grydeske
- Bagepapir
- Bageplade
- Portionstallerkener.
Fremgangsmåde for pølsebrød:
- Smelt smør (17 g) i en gryde og tilsæt mælk.
- Hæld blandingen i en skål. Rør gæren heri.
- Tilsæt æg, salt (⅓) og mel. Gem en smule mel.
- Slå dejen sammen med en grydeske.
- Dæk skålen med enten et låg eller viskestykke.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i en halv times tid.
- Drys lidt mel på et bord. Hæld dejen ud over melet.
- Ælt dejen godt igennem.
- Del dejen i 12 stykker og rul dem til aflange brød med en længde på cirka 10 cm.
- Anbring dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter
- Pensl pølsebrødene med æg og bag dem i ovnen. Giv dem omkring 180 grader ved ovnluft, indtil de er sprøde i kanten. Det bør tage omkring 15-20 minutter.
Fremgangsmåde for saltet agurk:
- Vend agurkeskiverne i en lille skål med salt. Lad dem stå i cirka fem minutter.
- Skyl argurkerne godt efter med koldt vand, og vrid herefter vandet fra i viskestykke.
Fremrangsmåde for dressingen:
- Pisk cremefraichen, citronsaften, peber og salt (⅔ tsk) sammen, indtil det bliver dejligt skummet.
- Smag til med de krydderier, du ønsker, dressingen skal smage af
Fremgangsmåde for hummerne:
- Flæk dine hummere midt igennem ryggen og halen.
- Fjern herefter maver, hjerner og tarme.
- Gok forsigtigt kløerne, så skallerne revner og kan trækkes af.
- Pil hummerkødet ud af skallerne i så store stykker som overhovedet muligt.
- Smelt smør (33 g) på en pande ved middelhøj varme Dog ikke så høj, at smøret bruner.
- Tilsæt hvidløg, og lun hummerkødet ved jævn varme i omkring tre minutter.
Anretning og servering:
- Læg små reder af salat på seks portionstallerkener.
- Skær pølsebrødene over. Dog ikke helt. De skal hænge sammen i bunden.
- Fyld det lune hummerkød og dit saltede agurk i brødene.
- Pynt herefter med ørredrogn samt dressing i toppen.
- Servér herefter de lækre hummer-hotdogs sammen med resten af dressingen.
Tak til Fish ‘N’ Tips
Ovenstående opskrift er sponsoreret af Fish ‘N’ Tips, hvor du kan købe alt fra fiskehjul og gennemløbere til spinnestænger og fiskenet.