Hvor mange spiller fodbold i Danmark?

Har du nogensinde spekuleret på, hvor mange der går til fodbold i Danmark? Det har v. Og faktisk har ikke blot spekuleret på det. Vi har også undersøgt det, og i artiklen her deler vi den indsigt, vi har fået.

Jævnfør DBU var 359.355 danskere meldt ind i en fodboldklub i 2023. Et historisk højt tal, som var hele 14.677 højere end året før.

Dykker man ned i tallene, kan man se, at fremgangen blandt andet skyldes, at flere piger og kvinder tilmeldte sig en fodboldklub i 2023 end i året forinden. Ligeledes har der været en markant stigning blandt de yngste grupper.

Spredt ud over mere end 1500 klubber

De 359.355 fodboldaktive danskere er spredt ud over mere end 1500 klubber.

Det har desværre ikke været muligt for os at finde en samlet liste over de største danske fodboldklubber målt på antallet af aktive medlemmer. 

Dog har vi – via DBU – fundet en liste over de største klubber i København-området, og her ser top3 ud som følger:

  • BK Skjold: 2.860 medlemmer
  • Kjøbenhavns Boldklub: 2.353
  • FB: 2.240.

Hvor mange spiller fodbold på verdensplan?

Det er lidt sværere at opgøre antallet af aktive fodboldspillere på verdensplan end blot i Danmark. 

Vi er dog stødt på en række forskellige kilder – troværdige såvel som utroværdige – der giver deres bud, og på baggrund af vores research vil vi mene, at det nok ikke er helt skævt at hævde, at der på verdensplan findes omkring 250-260 millioner aktive fodboldspillere.

Mest populære sportsgren i Danmark

I Danmark er fodbold stadigvæk den mest populære sportsgren at praktisere, hvis kriteriet for at være populær i denne sammenhæng er at være den sportsgren, som flest dyrker.

Der findes dog mange andre sjove sportsgrene end blot fodbold, og hvis netop fodbold aldrig har sagt dig synderligt meget, så tjek hellere end gerne denne liste med boldspil, hvor du stensikkert vil kunne finde lidt inspiration til en sportsgren, du kan kaste dig over i stedet for.

Scroll to Top