Hvad kan man gøre ved uro i benene?

Uro i benene kan være frustrerende. Særligt når man gerne vil sove eller slappe af. Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at mindske følelsem af uro i benene, sæt det er noget, du døjer med. 

Hvis du ikke kan finde ro samt føler en trang til at bevæge dine ben, så døjer du formentlig med det, som man kalder uro i benene eller rastløse ben.

Noget, der også kan føles som en prikkende, snurrende og/eller sovende fornemmelse i ens ben.

Rastløse ben kan være rigtig frustrerende, da rastløsheden let kan sprede sig til resten af kroppen og sindet. 

Heldigvis kan du iværksætte en række initiativer med henblik på at dulme rastløsheden i dine ben, og herunder præsenterer vi vores bud på de 5 bedste af slagsen.

Dyrk regelmæssig motion

Motion er godt for mange ting!

Udover at det højner dit humør, gør dig mere sund og øger din mentale trivsel, så kan moderat motion som gåture og yoga også mildne følelsen af uro i benene.

Recovery boots

Har du nogensinde hørt om recovery boots før?

Hvis ikke, så kan vi fortælle, at der er tale om nogle støvler, der i mange år har været brugt i hospitalsverdenen til behandling af blandt andet åreknuder, diabetes og uro i benene.

I dag kan du dog støde på recovery boots andre steder ind på hospitalet, da den slags støvler nu kan købes og bruges af private.

Sund kost

Ligesom motion er sund kost også rigtig godt for mange ting.

Døjer du med uro i benene, anbefaler vi, at du prøver at undgå kaffe, alkohol og cigaretter.

Derudover kan du forsøge at indtage fødevarer, der indeholder godt med magnesium og jern.

God søvn

Sover du dårligt, øger du risikoen for at komme til at døje med uro i stængerne.

Et godt tip er derfor, at du – hvis du døjer med rastløse ben – kigger på, om du kan forbedre kvaliteten af din søvn og måske også øge mængden af denne.

Et par gode tips i den henseende er, at du vænner dig til at gå relativt tidligt i seng, og at du undgår at kigge skærm, lige inden du skal sove. Ligeledes bør du forsøge at undgå at indtage koffeinholdige drikke op til sengetid.

Scroll to Top