Hvor højt skal en reol hænge fra gulvet?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvor højt en reol skal hænge fra gulvet.

Hvis du inden længe trækker i gør-det-selv-mands-uniformen med henblik at hænge en reol op i privaten, er artiklen her værdifuld læsning for dig. I denne kigger vi nemlig nærmere på, hvor højt en reol – og det er uanset om der er tale om en bred eller en smal reol – bør hænge i forhold til gulvet.

Lad os bare allerede nu afsløre, at der som sådan ikke er nogen faste regler for, hvor højt en reol bør hænge i forhold til gulvet. 

Dog kan man sige, at du muligvis gør dig selv en bjørnetjeneste, hvis du hænger den alt for lavt, det det vil kunne føre til, at du får svært ved at rengøre gulvet under den.

Ydermere bør du bestræbe dig på at undgå at hænge din reol for højt, da det kun give indtryk af, at reolen er ved at vælte ned fra væggen. 

Som sagt er der ingen faste regler for, hvor højt en væghængt reol bør hænge i forhold til gulvet, men 20 centimeter over gulvet er ikke atypisk. 

Nogle reoler kan dog med fordel placeres markant højere; det afhænger jo også lidt af, hvilken type reol der er tale om, og hvad formålet med reolen er.

Få hjælp til at vurdere det

Netop fordi der ikke er nogen faste regler omkring, hvor højt en reol bør hænge i forhold til gulvet, anbefaler vi, at du – i processen hvor reolens placering besluttes – får assistance af andre. 

Hvis det er muligt, kan du samt en anden person løfte reolen nær væggen, den skal hænge på, i forskellige højder, mens en tredje person tager stilling til, hvilken højde der æstetisk og praktisk fungerer bedst. 

Vigtigheden af dette forarbejde kan virkelig ikke undervurderes, da en forkert beslutning i forhold til reolens højde uden tvivl vil føre til en masse frustration!

Scroll to Top