Verdens første mobiltelefon

Hvilken mobiltelefon var den første nogensinde?

Det er blevet tid til lidt historieundervisning her på Onlymen. I artiklen her kigger vi nemlig nærmere på verdens første mobiltelefon. Vi opklarer blandt andet, hvornår denne så dagens lys, og hvad den kostede. 

I dag har de fleste voksne mennesker i Vesten en mobiltelefon, og det er de færreste af os, der kan undvære vores bedste ven mere end et par timer. 

Man må sige, at udviklingen er gået utroligt hurtigt på området.

Personligt husker jeg tydeligt en barndom, hvor det var de færreste voksne, der ejede en mobiltelefon, og mindet om, da min far investerede 10.000 kroner for at blive del af den eksklusive klub af mobiltelefon-ejere, står stadigvæk ganske klart i min erindring.

Få år senere, han var blevet en del af denne klub, skete der et boom i mobiltelefoner, og flere fine modeller blev solgt til blot 1 krone, så man kan sige, at min far på den hårde måde lærte, at det nogle gange er dyrt at være first mover.

Den første mobiltelefon

Den allerførste mobiltelefon, der blev lanceret, var Motorola DynaTAC. Allerede i 1973 lavede Motorola prototypen, men først i 1983 ramte modellen markedet.

Mobiltelefonen fik tilnavnet “murstenen”, da den vejede 1,1 kg og var 25 centimeter lang. Der må derfor siges at være sket en hel masse, både hvad angår vægt og længde fra dengang og til i dag.

Ydermere er der sket noget med batterilevetiden for mobiler, for “murstenens” batteri kunne blot holde en halv time efter en ti timers lang opladning. 

Med nutidens briller er DynaTAC på ingen måde imponerende eller synderligt praktisk, men dengang var den revolutionerende, og netop derfor var prisen også uhørt høj. 

Helt præcist lød prisen på $3.995, hvilket svarer til $10.096 i dag. Omregnet til dansk valutal er kostede den, hvad der i dag svarer til 65.000 kr.

Tak til mobilabonnement-guiden

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med mobilabonnement-guiden.

Vi takker mange gange for hjælpen til artiklen!

Scroll to Top