Hvilke job er mest sexede i kvindernes øjne?

Nogle erhverv er væsentligt mere sexede end andre, hvis man spørger kvinderne, og i artiklen her kan du blive klogere på, om dit erhverv er af en type, der får dig til at fremstå særligt sexet. 

For en del år siden udførte det svenske kvinde-magasin Tara en stor undersøgelse, hvor mere end 1200 kvinder, der havde passeret de 40 år, deltog.

Formålet med undersøgelsen var at afklare, hvilket job der var det allermest sexede i kvinders øjne, og undersøgelsens resultater tyder på, at job, der involverer en uniform, ofte opfattes som sexede.

I hvert fald var det job, som flest kvinder pegede på som værende mest sexet, brandmand. Derudover indgår også politimand og læge i top3 – to yderligere job, hvor man bærer uniform. 

Herunder følger en samlet top10.

  1. Brandmand (49 %)
  2. Læge (39 %)
  3. Politimand (35 %)
  4. Tømrer (34 %)
  5. Musiker (32 %)
  6. Skuespiller (28 %)
  7. Fotograf (20 %)
  8. Kok (18 %)
  9. Kunstner (18 %)
  10. Topchef (17 %)

Et par håndværkere på redaktionen jublede

På Onlymens redaktion er der flere med en fortid som tømrere og ikke så overraskende jublede de ganske højt, da de erfarede, at dette fag sneg sig ind på en fjerdeplads.

Faktisk jublede de så højt, at flere af os overvejede, om de mon nu kunne finde på at vende journalistfaget ryggen og vende tilbage til deres fortidige job?

Vores gode venner hos Byggeuniverset, der har hjulpet os med denne artikel, var også godt tilfredse med at finde tømrerfaget på en fjerdeplads over de mest sexede erhverv.

Kender du ikke til Byggeuniverset.dk, kan vi fortælle, at det er en stor portal, der beskæftiger sig med alt inden for byggeri. 

På portalen vil du derfor blandt andet kunne viden om at være håndværker eller indsigt i best practices i forbindelse med en renovering.

Scroll to Top