Sluk branden i halsen

Det kan være ubehageligt og irriterende at have halsbrand eller sure opstød. Det er dog helt almindeligt at opleve ubehag i brystet og sure opstød, så hvis det er tilfældet for dig, så er du ikke alene om det. Alt efter hvor slem dit halsonde er, findes der forskellige metoder hvorpå du kan mindske dine gener.

Hvordan opstår den brændende fornemmelse?

Halsbrand kan skyldes flere forskellige ting såsom overvægt, hvis du er gravid eller tager noget medicin, der kan fremprovokere det. Ofte forekommer den brændende fornemmelse i brystet, fordi mavesyre fra mavesækken kommer op gennem halsen og måske ind i munden, da ventilen mellem spiserøret og mavesækken ikke lukker tæt. 

Denne gene er ofte et symptom på noget andet, hvorfor du også bør holde øje med om din tilstand bliver værre og eventuelt kontakte lægen. – Men sure opstød og halsonde er ikke umiddelbart farligt.

Hvordan behandler man?

Der findes flere forskellige produkter til afhjælpning af halsbrand. – og som nemt tidligere er der forskellige metoder, der hjælper alt efter, hvor store problemer du har. Du kan for eksempel få medicin uden recept, som kan lindre midlertidig den brændende fornemmelse hurtigt indenfor en halvtime. Dette kan være medikamenter, som neutralisere det syreniveau, som du har nede i maven.

Hvis du døjer meget med sure opstød og brand i halsen, så kan du også få receptfrie lægemidler, som afhjælper dine gener. Begge slags medikamenter hjælper med at neutralisere mavesyren eller standse produktionen midlertidig, men virker forskellig i styrke, hurtighed og varighed.

Forebyg branden

Der findes flere råd til at mindske risikoen for den brændende fornemmelse i brystet. Det kan måske hjælpe at mindske indtag af kaffe og fed mad. Derudover kan det måske også hjælpe at mindske eller stoppe med at drikke alkohol og ryge, hvis du gør dette. Slutteligt kan du også undgå tunge løft, fremadbøjninger og stress.

Scroll to Top