Sådan laver du 3 smørrebrødsklassikere

Sådan laver du tre smørrebrødsklassikere

Få ting er mere lækkert end et godt gammeldags stykke smørrebrød. I artiklen her finder du opskrifter på tre smørrebrødsklassikere.

Der findes ikke noget meget mere end dansk end et godt gammeldags stykke højt belagt smørrebrød. Noget, som vi har spist siden slutningen af 1800-tallet, og som vi formentlig vil fortsætte med at spise mange år endnu, fordi det er så hamrende lækkert, som det er.

Hvis du er enig med os, vil du med stor sandsynlighed værdsætte de kommende afsnit. 

I disse udpensler vi nemlig, hvordan du laver henholdsvis ‘dyrlægens natmad’, ‘smørrebrød med æg og rejer’ samt ‘smørrebrød med paneret rødspætte og rejer.’ 

Sådan laver du Dyrlægens natmad

For at lave ‘dyrlægens natmad’ til én person skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 skive rugbrød
  • 40 gram leverpostej
  • 3 skiver saltkød
  • 10 gram sky
  • Et halvt rødløg.

Fremgangsmåde

  1. Smør brødet med leverpostejen.
  2. Læg saltkødet på.
  3. Læg sky på.
  4. Snit rødløg i fine ringe.
  5. Kom rødløgsringe ovenpå sky og saltkød.
  6. Servér smørrebrødet.

Sådan laver du smørrebrød med æg og rejer

For at lave et stykke smørrebrød med æg og rejer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 æg
  • 40 gram pil-selv-rejer
  • 1 halv citron
  • 1 spiseskefuld mayonnaise 
  • En smule salt og peber
  • 1 skive rugbrød
  • En smule smør
  • 15 gram frisk stenbiderrogn
  • En smule brøndkarse.

Fremgangsmåde

  1. Kog dit æg i 9 minutter.
  2. Lad ægget afkøle i koldt vand.
  3. Pil skallen af ægget og skær det herefter i små skiver.
  4. Pil rejerne.
  5. Oprør mayonnaise med citronsaft samt lidt citronskal. Smag løbende til med salt og peber.
  6. Smør dit rugbrød. Anret herefter med æg, citronmayonnaise, rejer, stenbiderrogn og brøndkarse.
  7. Drys en smule salt og peber ud over toppen.
  8. Servér smørrebrødet. 

Sådan laver du smørrebrød med panereret rødspætte og rejer

For at lave smørrebrød med panereret rødspætte og rejer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 rødspættefileter 
  • 1 spiseskefuld hvedemel
  • Salt 
  • Peber
  • En smule smør
  • 1/4 dl mayonnaise
  • 1/4 dl cremefraiche (18 %)
  • En lillebitte smule dijonsennep 
  • En smule honning
  • En smule frisk dild
  • En kvart citron
  • 1/4 hjertesalat
  • En radise 
  • 44 gram rejer i lage
  • 1 skive rugbrød
  • En smule brøndkarse.

Fremgangsmåde

  1. Vend dine rødspættefileter i mel.
  2. Krydr fileterne med salt og peber.
  3. Steg filterne på en varme pande i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
  4. Rør mayonnaise, honning, dijonsennep og cremefraiche sammen i en skål.
  5. Skyl krydderurterne
  6. Hak disse fint. Rør dem herefter i din creme. 
  7. Smag din creme til med salt og peber samt lidt friskpresset citronsaft.
  8. Skyl og pluk hjertesalaten.
  9. Rens din radise og skær den i mindre skiver.
  10. Lad dine rejer dryppe af i en sigte.
  11. Smør din skive rugbrød. Anret herefter brødet med hjertesalat i bunden, dine fileter ovenpå og herefter urtecreme.
  12. Kom herefter dine rejer, radiseskiver og brøndkarse ovenpå.
  13. Servér smørrebrødet. 
Scroll to Top