Det siger sig selv, at du ikke bør gøre som skitseret på billedet ovenfor, altså lade din hund overtage rattet, hvis denne skal transporteres sikkert fra a til b, hvor en bil er involveret. Men hvad skal du så gøre? Dette kan du blive klogere på i artiklen her.
Sikker transport af hunde er af enormt stor vigtighed for stort set alle hunde-ejere og formentlig også dig, i og med du er endt på artiklen her.
Og hvis du leder efter gode råd til sikker transport af din hund, er du landet det helt rette sted.
I det følgende redegør vi nemlig for en række hjælpemidler, der kan sørge for, at din hund får en sikker og god køretur.
Hundebur
Et hundebur er en oplagt redskab til at sikre sikker transport af en hund i forbindelse med en bilkøretur.
Hvis du vælger metoden, der involverer et hundebur, er det vigtigt, at hundeburet fastgøres solidt i bunden af bagagerummet, så det ikke rykker sig i forbindelse med turbulens.
Hvis din hund ikke er så stor – og hundeburet derfor ej heller er – kan det monteres på bagsædet. Igen er det dog vigtigt, at du sikrer, at det er godt fastspændt, så det ikke bliver kastet rundt i bilen i tilfælde af en ulykke.
En vigtig note i forhold til hundebure er, at det er sikrest for din hund, hvis den står med siden til kørselsretningen.
Særlig sikkerhedssele
Der findes særligt udviklede hundesikkerhedsseler, som også er fornuftige hjælpemidler med henblik på at sikre, at din hund får en god og sikker køretur.
Hvis du spænder din hund fast med en sikkerhedssele, bør dette foregå på bagsædet, så du eliminerer risikoen for, at din hund rammes af frontairbaggen i tilfælde af uheld. Ligeledes mindsker du risikoen for, at din hund forstyrrer dig og påvirker din evne til at køre bil negativt.
Hvad siger loven?
Som loven er lige nu, er det ikke et krav, at en hund skal være fastspændt under kørsel. Hunde – og andre dyr for den sags skyld – betragtes nemlig som gods, når de er med i en bil.
Færdselsloven siger følgende om transport af gods: ”Personer eller gods må ikke være anbragt på en på sådan måde, så føreren ikke har fuldt udsyn og tilstrækkelig mulighed for at manøvrere køretøjet” (Færdselsloven, § 82).
Ovenstående betyder blandt andet, at det er ulovligt at køre med sin hund på skødet eller på andre måder, hvor den kan forhindre dig i at køre din bil sikkert og uforstyrret.