Kør sikkert rundt på friske dæk

Foretrækker du at have godt vejgreb og køre sikkert? Måske du nogle gange har tænkt, at du godt lige kan udskyde dit dækskifte en lille smule, og at dækkene sagtens kan holde en sæson til. For din egen skyld anbefales dog, at du ikke tænker sådan, og at du i stedet får skiftet dækkene, når det er nødvendigt. Det er akkurat lige så vigtigt, at dine dæk er i god stand, som at du sørger for at skifte mellem sommer- og vinterdæk.

Hvis du vil læse mere om dækskift til bil, kan du prøve at kigge her. Det er ikke sikkert, det er noget, du selv kan klare, og så er det en rigtig god idé at få en autoriseret mekaniker til at udføre opgaven for dig – så er du i hvert fald helt sikker på, at det er gjort ordentligt, og at du kommer til at køre sikkert omkring.

Hvorfor er dækskift vigtigt?

Der er først og fremmest den helt oplagte grund til at skifte dæk – nemlig køresikkerheden. Det er noget nemmere at holde bilen på vejen, når der er mønster på dækkene, så hvis de enten er slidt ned eller har fået en skade, er du altså nødt til at få dem skiftet ud hurtigst muligt – og gerne alle fire samtidig, så de slides ens.

Der er dog også en anden del af dækskift, der måske er værd at have med i tankerne. Her er tale om brændstoføkonomien, der kan vise sig at blive væsentligt forbedret, hvis du får skiftet dæk. Der er forskel på dæk, og ved at vælge de rette, vil du måske pludselig opleve, at bilen kan køre noget længere på literen. Derfor kan det altså være værd at investere i et par gode dæk, der på sigt måske bedre kan betale sig end nogle, der ikke giver samme fordele.

Scroll to Top