Hvor mange bøger består Min Kamp-serien af?

En af vor samtids største forfattere, Karl Ove Knausgaard, står bag en imponerende bogserie, der bærer titlen “Min kamp”. I artiklen her kan du blive klogere på, hvor mange bøger denne serie består af, og hvad den handler om. 

Bogserien “Min kamp” af Karl Ove Knausgaard består i alt af 6 bøger. 

Hele værket er på omkring 2500 sider, så hvis du endnu ikke har læst nogen af bøgerne, venter der dig lidt af en opgave, hvis du skal nå i mål med hele serien.

Men faktisk vil vi vove at påstå, at opgaven ikke er så stor, som man kunne forestille sig, hvilket skyldes, at “Min kamp”-bøgerne er noget af det mest interessante og spændende skønlitteratur, der er blevet udgivet de seneste 20 år. 

Hvad handler “Min kamp”-serien op?

Helt kort så handler “Min kamp”-serien om forfatter Karl Ove Knausgaards forsøg på at komme overens med et liv, der blandt andet byder på store litterære ambitioner, en masse tvivl, et sitrende faderhad, forliste forhold, børn, sejre og nederlag. 

Der er ingen tvivl om, at “Min kamp”-serien har ført til, at Karl Ove Knausgaard er blevet et decideret ikon inden for autofiktion, og at bogserien bærer en del af skylden/æren for, at netop denne litterære stil endte med at blive en af de mest dominerende inden for skønlitteraturen i 2010’erne. 

Hvad er autofiktion?

Helt kort kan autofiktion beskrives som en blanding af den klassiske selvbiografi og den skønlitterære roman.

Når en forfatter skriver autofiktion, kan der som regel sættes lighedstegn mellem jeg’et og forfatteren, og forfatteren beretter om rigtige begivenheder fra sit eget liv. 

Beretningerne vil dog ofte være så detaljerigt beskrevet, at de vil transcendere graden af detaljer, som forfatteren må formodes at kunne huske omkring de begivenheder, som vedkommende skildrer.

Tak til fitness-magasinet.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med fitness-magasinet.dk. Kender du ikke til dette medie, kan vi fortælle, at der er tale om et medie, der byder på artikler om alt fra kosttilskud til det bedste udendørs træningsudstyr.

Vil du vide endnu mere om mediet, kan du klikke her.

Scroll to Top