Det behøver ikke at være besværligt at give smykker som gave

Mange mennesker synes at smykker er meget svære at give som gave. Der ligger også en lille rest af gammelt tankegods gemt i smykker som gave. Førhen var det kun til store begivenheder i livet, at en smykkegave var en mulighed.

Konfirmationen var oplagt til at give piger fine smykker i form af både ringe, armbånd og halskæder og gerne i sæt der matchede. Drengene kunne få en tyk sølvkæde og ikke så meget andet. Til de runde fødselsdage kunne en smykkegave også forekomme, hvis fødselaren på forhånd havde givet udtryk for sådan et ønske. Tiderne er skiftet og i dag er smykker meget mere almindelige som gave. Derfor kan det alligevel stadig være svært at give dem.

Smykker i mange farver

Eksempelvis smykker fra Pilgrim laves i mange forskellige farver. Farverne gør det nemmere at give en smykkegave. Har du en veninde som du skal give en gave, er det bare at finde et par søde øreringe i hendes yndlingsfarve, få dem pænt pakket ind, så har du en rigtig fin gave. Læs mere her om de flotte smykker.

Smykker er stadig en personlig gave

Selv om smykker er blevet mere almindelige som gave, har de ikke tabt deres betydning. Smykker er absolut den mest personlige gave du kan give. Uanset om det er farvestrålende øreringe fra Pilgrim eller en tyk ankerkæde i ægte guld.

Smykker har merværdi med i æsken

Smykker siger noget om værdien af venskabet, eller forholdet i det hele taget, mellem giver og modtager. Smykker er udtryk for at forholdet bliver værdsat af giveren og har derfor en større betydning som gave, som eksempelvis en god bog, også selv om bogen muligvis var dyre.

Man kan ikke få for mange smykker

Førhen ejede man kun et lille udvalg af smykker, som med omtanke blev skiftet ud, fra den ene festlige anledning til den næste. I dag går vi med smykker, både til hverdag og fest. Vi kan godt lide at matche vores smykker til vores beklædning, og skifter derfor ofte ud i vores smykker. Et møde af alvorlig karakter, kalder på formel påklædning.

Smykkerne er derfor, som regel, også af en passende karakter. Fest kalder på farver og kjoler i alle længder. Smykkerne til fest må gerne være store og farverige. Hverdagen byder ikke på de største udsving, men kan sagtens krydres ved at skifte øreringe med grønne sten, ud med øreringe med røde sten.

Scroll to Top