De 2 bedste vandreruter i Danmark

Hvis du holder af lange vandreture og smukke landskaber, så er artiklen her lige noget for dig. I denne beskriver vi nemlig de 2 – i vores øjne – bedste vandreruter, som Danmark byder på.

Selvom Danmark måske ikke er kendt som et mekka for vandrere, er dette ikke ensbetydende med, at vores dejlige land ikke byder på nogen gode vandreruter overhovedet, for det gør Danmark bestemt!

Dog byder Danmark naturligvis ikke på bjergvandring og ekstremt eksotiske landskaber, som mange af de mest populære destinationer blandt vandrere gør. 

Dette behøver dog ikke at være en dårlig ting, for selvom det er smukt at vandre i bjerglandskaber, kan dette også være meget, meget hårdt og udmattende.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, og du – i løbet af de seneste vandreferier – har været meget plaget ømme lårbasser, vil det formentlig ligefrem være en velsignelse at drage på vandretur i et overvejende fladt land for en gangs skyld.

Men hvor skal din vandretur foregå? 

Det giver vi vores bud på i de følgende afsnit, hvor vi redegør for vores 2 yndlingsvandreruter i Danmark. 

Hærvejen

Når vi snakker vandreruter i Danmark, kommer vi ikke udenom Hærvejen, der er omkring 500 kilometer lang, og som går fra bunden af Jylland til toppen, hvis man tager den fra start til slut. 

Det er dog langt fra alle, der vandrer hele Hærvejen. Mange vælger blot at gå en del af den, og det kan man heldigvis også sagtens. 

Hærvejen, der har fået sit navn af, at det var ad denne rute, man i gamle dage transporterede hære, byder på rigtig flot natur, gode vandrerforhold fra start til slut og en række spændende seværdigheder, heriblandt Povlsbro og Hærulstenen.

Kyststien i Bornholm

Hvis du ønsker en at få en følelse af udlandet kombineret med den dejlige danske ro og tryghed, skal du visitere Bornholm. 

De rå, granitklipper, der pryder det meste af øen, samt det store, levende hav, der omgiver øen, giver en følelse af noget Sydlandsk, mens lokalbefolkningens sprog, de store, brede marker og de høje fødevarepriser konstant minder en om, at man – trods en markant anderledes natur end resten af landet – fortsat er i trygge Danmark.

Blandt vandrere er det ganske populært at vandre med kyststien rundt om Bornholm.

En rute, der byder på havudsigt ud over Øresund det meste af tiden, mange flotte klippeformationer samt Danmarks største vandfald.

Mangler du nyt udstyr?

Hvis du mangler lækkert, nyt vandreudstyr, så besøg Outdoorpro, som byder på et varieret, mangfoldigt udvalg af udstyr til outdoor-aktiviteter.

Scroll to Top